banner564

Yine de kesin değil

Rum Sözcü Hristodulidis, Doğu Akdeniz’deki doğal gazın Türkiye üzerinden geçmesi için Kıbrıs sorununun çmözülmesi gerektiğini söyledi

 Yine de kesin değil
banner598
  Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Doğuı Akdeniz’deki doğal gazın, Türkiye üzerinden pazarlanamabilmesi için Kıb rıs sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi “buna karşın kesin bir şey söylenemez”dedi.
   Hristodulidis; konu hakkında yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi’nin enerji konusundaki planlamalarının yolunda gittiğini söyledi.
   Alithia gazetesine göre; Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisindeki parseller için çıkılan 3’üncü tur ruhsat ihalesine başvuru süresinin, 22 Temmuz’da sona ereceğini anımsatan Hristodulidis, devamla, İsrail Enerji Bakanı’nın, Doğu Akdeniz’deki doğal gazın Türkiye üzerinden taşınmasına dair söylemlerini de yorumladı.
    Buna göre, ilk önce Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğini yineleyen Hristodulidis, bunun var olan 3 veya 4 seçenekten bir tanesi olduğunu ve Kıbrıs sorununun çözülmesinin, Türkiye açısından ekstra bir teşvikten ibaret olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474