banner564

11 bine ulaştı

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne her gün 2 yeni üye kayıt yapıyor

11 bine ulaştı
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   Ülkenin kanayan yarası olan kanser hastalığı hemen her eve girmiş durumda. 1993 yılında hastalara yardımcı olmak amacıyla kurulan Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne her gün ortalama 2 yeni kayıt yapılıyor.
   Dernek çalışmalarının çok zor koşullarda yürütüldüğünü belirten Başkan Raziye Kocaismail, son 25 yılda derneğe başvuranların sayısının 11 bine ulaştığını belirtti. Kocaismail, aidatlardan sağlanan gelirle faaliyetleri yürütmenin mümkün olmadığını söylerken, kurum ve kuruluşlar arasında en büyük yardımı Merit Otelleri, Ahmet Sanver, Mustafa Hacı Ali İşletmeleri, Gifa Holding, Card Plus ve Deniz Plaza’dan gördüklerini ifade etti. 
   Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail Diyalog muhabirine içini döktü, yardımlarla ilgili ve ihtiyaçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 
   Aylık net gelirlerinin aidatlardan sağlanan 45 bin TL olduğunu belirten Kocaismail, bunun yanında yardım kutularına atılan bağışlardan ve bazı işadamlarının düzenli yaptığı yardımlarla ayakta durmaya çalıştıklarını anlattı.

En büyük destekçilerimiz Merit
Bu noktada derneğin en büyük destekçileri Merit Otelleri, Ahmet Sanver (Önder Alışveriş Merkezi), Mustafa Hacı Ali İşletmeleri, Gifa Holding, Card Plus ve Deniz Plaza. 
Merit Otellerinin düzenlediği kültürel ve sosyal aktivitelerle ve malzeme yardımlarıyla derneğe büyük miktarlarda bağışlarda bulunduğunu belirten Kocaismail, diğer isimlerinde yılda 5 bin TL’nin üzerinde yaptıkları yardımlarla derneğe katkı koyduklarını söyledi.
Ülkedeki İngiliz vatandaşlarının da derneğe büyük katkıları olduğunu ifade eden Kocaismail, yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, sonsuz teşekkürlerini sundu. 

Giderlerimiz gelirlerimizden daha fazla
Gelirler kadar, giderlerin de olduğunu belirten Kocaismail, sözlerine şöyle devam etti: 
“Evet, gelirimiz var ancak giderimiz de var ve en kötüsü derneğin banka hesabı ekside. Bakın biz Kanser Hastalarına Yardım Derneği olarak hastalara maddi yardım yapıyoruz. Yol parası, ilaç parası, ulaşım, hemşire ve bakıcı hizmetleri bunları sağlıyoruz. Bunları yapabilmek için personele ve araca ihtiyacımız var. Tüm bunlar para demek. Karpaz’dan tutun Yeşilırmak’a servislerimiz hasta taşıyor. Temin edemedikleri ilaçları temin ediyoruz. Durumu olmayan hastalarımıza tedavi ücretlerini, ilaç paralarını karşılamaya çalışıyoruz. Tüm bunlar yanında personelimizi ödüyoruz, araçlarımıza yakıt alıyoruz. Kanser Hastalarına Yardım Derneği binası için her ay kira parası ödüyoruz. Hiçbir hastamızı maddi imkânsızlık yüzünden geri çevirmek istemiyoruz ve çevirmiyoruz. Ancak zor durumdayız.”

Onkoloji Merkezi çalışanları da ödeniyor
Onkoloji Merkezi’nde çalışan elemanların maaşlarını da derneğin ödediğine vurgu yapan Kocaismail, devletin kendilerine hiçbir şekilde katkısı olmadığının altını çizdi. 
   Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin 2005 yılına kadar parası olan bir dernek olduğunun altını çizen Kocaismail, 2005 yılında Thalassemia Merkezi üzerindeki Onkoloji birimini hayata geçirmekle derneğin maddi zorluklarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Kocaismail merkez için 200 bin sterlin harcamak zorunda kaldıklarını belirterek, o dönemden sonra maddi anlamda derneğin sarsıldığını dile getirdi. 
  
İlk adımı biz attık
 Yine aynı yıllarda adaya tam zamanlı ilk onkoloğu getirdiklerini belirten Kocaismail, şunları söyledi:
“Devlet o zamanlar kanser hastalarını yurt dışına gönderiyordu. Bu hem devlete külfet hem de hastaların psikolojik olarak etkilenmesi demekti. Kanser hastasısınız ve sevdiklerinizden uzaktasınız. Biz de bu durumun önüne geçmek amacıyla 6 bin 500 sterlin aylık ücret ödeyerek ve villa kiralayarak adaya onkolog getirdik. Tüm bunlar da derneğin kendi cebinden çıktı. Hâlbuki biz bir sürü hastayı yurt dışına gitmek zorunda kalmaktan kurtardık. Devlet bize az da olsa katkı yapabilirdi, yapmadı. Uzun yıllar bunun savaşın verdikten sonra şu an adada iki onkolog var. Biri Devlet Hastanesi’nde tam zamanlı çalışıyor diğeri de sabah devlet hastanesinde, öğlenden akşama da YDÜ Hastanesi’nde hasta bakıyor.”

En büyük ihtiyacımız dernek binası
En büyük ihtiyaçlarının dernek binası olduğunun altını çizen Kocaismail, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kendilerine arsa sözü verdiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda ‘bir tuğla da sen koy’ kampanyası başlatarak, dernek genel merkezlerine kavuşmayı umduklarını kaydetti. Kocaismail, dernek çalışmalarının ekip halinde tek bir çatı altında yapılmasıyla daha verimli bir duruma geleceğini dile getirdi.

Destekleri hissetmek istiyoruz
“Devleti yanımızda hissetmek istiyoruz” diyen Kocaismail, iş adamlarına, kurumlara ve vatandaşlara da çağrıda bulunarak şunları söyledi:
“Biz sadece maddi yardım talep etmiyoruz. Biz sizin çöpünüze de razıyız diyoruz. Geri dönüşüm imkânımız var. Yırtık, sökük, tek kalmış ayakkabılarınıza da razıyız. Bunun yanında gıda yardımı, kıyafet yardımı, biz bunlardan gelir elde edip, bunu hastalarımıza aktarabiliyoruz. 
Bugün 50-60 bin TL kalıcı gelirimiz olsa derneğin hiçbir sorunu olmaz. Tüm hastalarımıza da yetişebiliriz, gerekli tüm yardımları sağlayabiliriz. Bunun hayata geçmesi için bize yardımcı olun. Gelin bağış yapın. Biz buradayız. Bizi görün.”

Her şeye rağmen mutluyum...
 “Yine de her şeye rağmen mutluyum” diyen Kocaismail, “Kurulduğumuz yıllarda derneğe gelen kanser hastalarının yüzde 95’ini ne yazık ki kaybediyorduk. Şu anda ise gelenlerin yüzde 95’i iyileşiyor. Bu da bizim ne güzel şeyler başardığımızın kanıtıdır. Kanser vardır ve erken tanı önemlidir. Bunu biz başardık. İşte bu da en büyük mutluluktur” şeklinde sözlerini noktaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474