banner564

Hasta annesi  için yapmış

İstanbul’dan ithal ettiği 600 gram “metamfetamin” türü uyuşturucu maddeyi kuzeyden, güneye geçirirken yakalanan Risaac Da Cunha Rosadas 5.5 yıl hapis yatacak

Hasta annesi  için yapmış
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
   Beyarmudu Sınır Kapısı’nda, geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde, 600 gram ağırlığında “metamfetamin” türü uyuşturucu madde ile yakalanan Romanya uyruklu genç kadın Risaac Da Cunha Rosadas, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçlu bulunarak 5 buçuk yıl hapse mahkum edildi.
   Geç kadın, mahkemede yaptığı savunmada bu suçu hasta annesi için yaptığını söyledi.
   Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı açıklayan Kıdemli Yargıç Şer,fe Katip Kır, sanığın, 12 Ağustos 2018 tarihinde İstanbul’a giderek 600 gram ağırlığındaki “metamfetamin” türü uyuşturucu maddeyi aldığını ve konu maddeyi iki çorap içerisinde muhafaza ederek sütyeninin içine sakladıktan sonra Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye getirdiğini ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçirmek için Beyarmudu Sınır Kapısı’na gittiğini söyledi. 
    Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nin aldığı ihbar sonucu tüm sınır kapılarına bilgi vermesiyle sanığın Beyarmudu Sınır Kapısı’nda alıkonulduğunu anlatan Kır, yapılan arama sonucunda uyuşturucu maddelerin sanığın üzerinde tespit edildiğini aktardı.
Uyuşturucu büyük tehdit 
Uyuşturucu suçlarının çok ciddi ve vahim suçlar kategorisinde olduğuna dikkat çeken Kır, uyuşturucu maddelerin kamu sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini, toplumda huzursuzluk yarattığını ve bir çok suça basamak teşkil ettiğini vurguladı. Bu tür suçları işleyen kişilere karşı etkin ve ibret verici cezalar verilmesinin kaçınılmaz olanacağını belirten Kır,  Romanya uyruklu olan sanığın konu suçu bin 500 dolar karşılığında işlediğini bunun da sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğunu ifade etti.
Annesi için yapmış
Sanık avukatının, savunmasında, sanığın konu suçu hasta olan annesi için işlediğini söylediğini anımsatan Kır, sanığın bu nedenden ötürü bu suçu işlemesinin mahkeme tarafından hoş karşılanamayacağını ve hafifletici neden olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. 
   Uyuşturucu miktarının külliyatlı, türünün ise oldukça zararlı olmasını da sanık aleyhine değerlendirdiklerini belirten Kır, sanık lehideki hafifletici nedenleri de değerlendirdikten sonra, sanığı 5 buçuk yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473