banner564

Devlete maliyeti 15 bin lira

Ülkede kaçak yaşayan ve 10 günlüğüne cezaevine gönderilen 6 Pakistanlı ihraç edilecek

Devlete maliyeti 15 bin lira
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’de 24 Kasım tarihinde gerçekleştirilen Huzur Operasyonunda ülkede kaçak olarak kaldıkları ve çalıştıkları tespit edilen Pakistanlı 6 sanık hakkındaki soruşturma tamamlanırken, dava dosyası da hazırlandı. 
   Kısa sürede yargı karşısına çıkarılan Pakistanlı sanıkların 5 yıl ile 6 ay arasında değişen süreler ile ülkede kaçak kaldıkları ortaya çıktı. Girne Kaza Mahkemesi’nde dün yargılanan tüm sanıklar 10’ar gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar hakkında verilen hapis süresi tamamlanınca ülkeden ihraçları için işlemler başlatılacak. KKTC’den Pakistan’a gidiş için kişi başına uçak bileti fiyatı 2 bin 300 ile 2 bin 500 TL arasında değişirken,  sanıkları ülkelerine yollamak için Devlet bütçesinden 13 ile 15 bin TL arasında para çıkacak. 

Kimi 5 yıl kimi 7 ay
   Sanıklar Amir Shahizad, Abu Bakar, Israr Ahmad, Shazar Ali, Ali Naseeb, Manzar Ali ve Zain Hassan dün duruşmaya çıkarılarak haklarındaki olgular ve soruşturma sonucu aktarılarak dava karara bağlandı. 
   Yapılan soruşturmada sanık Abu Bakar’ın Ekim ayı 2017 yılında ülkeye giriş yaptığı, Haziran 2017 tarihinde kaçak duruma düştüğü ve 1 yılı aşkın süredir ülkede kaçak olduğu ortaya çıktı. Manzar Ali’nin ise 24 Şubat 2013 tarihinde ülkeye giriş yaptığı, 30 Eylül 2013 tarihinde çalışma izninin iptal edildiği ve 5 yıldır ülkede kaçak olarak kaldığı belirlendi. 
   Ali Naseeb’in de 30 Nisan 2018 tarihinden beridir ülkede kaçak olarak yaşadığı belirlendi. Sanıklardan Amir Shahizad 31 Mayıs 2016 tarihinde ülkeye giriş yaparken,  bir süre sonra kaçak duruma düştüğü ve 2 yıldır kaçak bir yaşam sürdüğü tespit edildi. 
   Ülkeye 13 Temmuz 2018 tarihinde giriş yapan Israr Ahmad’te 30 Haziran 2018 tarihinde çalışma izni iptal edilip, 6 aydır kaçak bir şekilde ülkede yaşarken, Shazar Ali ise 16 Ağustos 2018 tarihinde ön izin ile giriş yaptı,  ancak çalışma izni çıkarılmayınca 15 Eylül’de kaçak duruma düştü.

Rum tarafını istedi

   Girne polisinin 24 Kasım tarihinde gerçekleştirdiği Huzur Operasyonunda Kordonboyu ve Mersin caddelerinde tespit edilerek tutuklanan sanıklar, haklarındaki dava dosyasının hazırlanması üzerine dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargılanarak, 10’ar gün hapse mahkûm edildi. Tüm sanıkların ülkeye ön izin ile girdiği ve birkaç ay sonra işsiz kaldıkları ve kaçak yaşam sürmeye başladıkları belirtildi.
Kaza mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar, sanıkların kısa süreli hapislerine karar verirken, 10 gün sonra ülkeden devlet eli ile ihraç edileceklerini belirtti. 
  Sanıklardan Manzar Ali ise ülkesindeki iç savaştan kaçtığını öne sürerek, mülteci olarak Rum tarafına gönderilmeyi talep etti.
  Talep üzerine Dündar, sanık ile ilgili Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçilmesini ve talebinin iletilmesine direktif verdi.

Hem ekonomiye hem Devlete zarar
  Tümü Pakistanlı sanıklar hakkında verilen 10 günlük hapis süresi tamamlanınca ülkeden ihraçları için işlemler başlatılacak. KKTC’den Pakistan’a gidiş için kişi başına uçak bileti fiyatı 2 bin 300 ile 2 bin 500 TL arasında değişirken,  sanıkları ülkelerine yollamak için Devlet bütçesinden 13 ile 15 bin TL arasında para çıkacak 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474