banner564

134 kişinin adı  tespit edildi

Küçük Kaymaklı Köy Mezarlığı’nda yatanların isimlerinin bulunduğu kaidenin açılışı yapıldı

134 kişinin adı  tespit edildi
banner598

 Melin DOBRAN

Küçük Kaymaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin girişimiyle bir süre önce yaptırılan ve üzerinde Küçük Kaymaklı Köy Mezarlığı’nda yatanların isimlerinin bulunduğu kaidenin açılışı dün yapıldı. Zamanla ismi kaybolan 134 kişinin adı tespit edilerek, bu kaide sayesinde kayıt altına alındı. Kaidenin tanıtımı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Dernek yöneticileri ve mezarlıkta yatanların yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Daha sonra din görevlisi eşliğinde Fatiha okundu ve lokma dağıtıldı. 

Harmancı: Biz görevimizi yaptık
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Küçük Kaymaklılar, çok büyük acılar çekti, yerlerinden oldular. Atalarının mezarını ziyaret etme şansı bulamadılar. Biz görevimizi yaptık. Bu yolda ışık tutan derneğe ve Kaymaklılara teşekkür ederiz. Bu toprakların esas sahiplerine borçlarımızı ödemezsek, yürüyecek toprak ve yol bulamayız” şeklinde konuştu.
Dernek yönetiminin ışık ve yol göstermesiyle görevlerini yerine getirdiklerini söyleyen Harmancı,  “Bu toprakların esas sahiplerine karşı ödevlerimizi yapmazsak, yürüyecek yolumuz ve toprağımız olmaz” dedi.
Harmancı,  kaidenin ve çevre düzenlemesinin ardından mezarlığın bakım ve onarımı ile güzelleştirilmesi çalışmaları yapılacağını ifade etti.

Zeybekoğlu, teşekkür etti
Küçük Kaymaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Asbaşkanı Ali Zeybekoğlu ise, dernek olarak bugüne kadar talep ettikleri her şeye Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın olumlu yaklaştığını belirterek,  kaide için Harmancı’ya teşekkür etti.
Bazı dernek yetkilileri ve mezarlıkta gömülü olanların yakınları da duygularını dile getirerek,  atalarının isimlerinin kaybolmaktan kurtarıldığını ve gelecek nesillere de aktarılmış olacağını vurguladılar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474