banner564

14 yaşındaki çocuk 20 TL’ye uyuşturucu aldı

20 TL’ye aldığı uyuşturucuyu kullandıktan sonra bayılan ve 12 saat komada kalan 14 yaşındaki çocuk, gözünü açtıktan sonra polis tarafından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı

14 yaşındaki çocuk 20 TL’ye uyuşturucu aldı
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde birçok genci etkisi altına alan ‘Bonzai’ türü uyuşturucu, henüz 14 yaşındaki bir çocuğu da ölümün kıyısına getirdi. Başkent Lefkoşa’da, 18 yaşındaki bir gençten 20 TL karşılığında uyuşturucu alarak kullanan 14 yaşındaki çocuk kısa süre sonra kendinden geçti ve çevredekilerin ambulansı araması sonucu baygın şekilde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İsminin baş harfleri Ş.K. olan çocuk 12 saat süreyle yoğun bakımda kalarak yaşam mücadelesi verdi.
   Ş.K. 12 saat sonra kendine geldiği zaman  yaşadığı olayı tüm detayları ile polise anlattı. Ş.K ve uyuşturucuyu satın aldığı S.D. isimli 18 yaşındaki iki genç dün polis tarafından Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Teminatla serbest bırakılan 14 yaşındaki Ş.K’nın, hastanede tedavi edilerek düştüğü bataktan kurtarılması yerine, polis eşliğinde mahkemeye çıkarılması, KKTC’deki ‘çarpıklığı’ sü yüzüne çıkardı..

20 TL’ye uyuşturuculu sigara
Olay, Lefkoşa’da arkadaşı 18 yaşındaki S.D’den, 20 liraya içerisinde bonzai olan sigara satın alan 14 yaşındaki Ş.K’nın , 6 Eylül öğlen saatlerinde aniden fenalaşması ve çevredekilerin ambulansı araması üzerine Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasıyla ortaya çıktı. Yoğun bakım servisinde 12 saat boyunca komada kalan ve ölüm tehlikesi atlatan 14 yaşındaki genç, kendisine gelince polis tarafından sorgulandı. 

Kimden aldığını polise söyledi...
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından sorgulanan Ş.K, uyuşturucu madde kullandığını, maddeyi 20 liraya zanlı S.D’den aldığını itiraf etti. İfade üzerine zanlı S.D’yi gözaltına alan ve mahkeme emri gereği bir gün süre ile tutuklayan polis dün hem zanlı S.D’yi hem de Ş.K’yi Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı. 

Surlariçi’nde baygın bulundu
Duruşmada Lefkoşa Surlar içinde 6 Eylül tarihinde baygın olarak bulunan ve hastaneye kaldırılan zanlı Ş.K’nin gerçekleştirilen soruşturma sonucu bonzai kullandığının ortaya çıktığı belirtildi. Polis Ş.K’nin12 saat yoğun bakımda kaldığını ve kendine gelmesi üzerine vermiş olduğu gönüllü ifadesinde konu sigarayı zanlı S.D’den 20 TL karşılığında aldığını itiraf ettiğini söyledi. 

Teminat gününe kadar serbest
Polis, zanlı S.K’nin 14 yaşında olduğunu ve aleyhinde yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek teminat günü mahkemeye getirileceğini bu bağlamda teminat gününe kadar serbest kalmasını talep etti. Polis, zanlı S.D hakkındaki soruşturmanın ise devam ettiğini, uyuşturucu maddeyi nereden temin ettiğine dair araştırma yapacaklarını, alınacak ifadeler olduğunu belirterek 2 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlı Ş.K’nin teminat duruşmasına kadar serbest kalmasına, zanlı S.D’nin ise 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473