banner564

14 yıl da  olabilirdi

Patronu tarafından darp edildiği gerekçesiyle Zizi Pizza’yı kundaklayan Fatma Özcömert sadece 3 ay hapis yatacak

14 yıl da  olabilirdi
banner598

 Gamze Pir BAYKUR

Gazimağusa’da faaliyet gösteren “Zizi Pizza” isimli işyerini 2014 yılı Kasım ayı içerisinde ateşe vermek suretiyle kundaklayan sanık Fatma Özcömert hakkındaki karar dün açıklandı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde,” Kasten ve kanunsuz olarak yangın çıkarmak”, “Binadaki eşyaları ateşe vermek”, “Kasti hasar” ve “Mülke tecavüz” davlarından yargılanan sanık Özcömert suçlu bulunarak 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Aslında 14 yıl
Davanın kararını okuyan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, sanık Fatma Özcömert’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkûm ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkûm olduğu “Kasten yangın çıkarma” suçu için müebbet hapis, “Binadaki eşyaları ateşe verme” suçu için 14 yıla kadar, “Kasti hasar” suçu için 3 yıla kadar ve “Mülke tecavüz” suçu için ise 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirten Beyoğlu, bu suçların mala karşı işlenmiş suçlar olduğunu vurguladı. Beyoğlu, sanığa verilecek cezanın kamu menfaatini koruması ve sanığı ıslah edici olması gerektiğini belirterek, sanığı 3 ay hapis cezasına mahkûm ettiğini açıkladı.

Darp edilişini hazmedemedi
Sanık Fatma Özcömert, 15 Kasım 2014 tarihinde tanıdığı olan Ali Cenk Akay’a ait “Zizi Pizza” isimli iş yerine giderek alkol almış daha sonra Akay ile tartışmıştı. Akay ise sanık Özcömert’i darp etmişti. Daha sonra evine giden sanık Özcömert, Akay tarafından darp edilişini hazmedemeyerek “Zizi Pizza” isimli iş yerine geri gitmiş ve önündeki tahta platformun altına gazete ve çöp koyarak ateşe vermişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473