banner564

15 bin TL ödedi

17 yaşındaki Selahattin Bostancı’nın ölümüne neden olmakla suçlanan Barış Tepebağ teminatla serbest kaldı

15 bin TL ödedi
banner598
Çiğdem AYDIN

Lefkoşa- Girne anayolunda yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışırken KZ 324 plakalı Van araçla 17 yaşındaki Salahattin Bostancı’ya çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan Barış Tepebağ, 3 gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Ali Kıran mahkemede verdiği ifadede zanlı Barış Tepebağ’ın Lefkoşa-Girne anayolunda meydana gelen ve Salahattin Bostancı’nın ölümü ile sonuçlanan trafik kazasın nedeni ile tutuklandığını söyledi. 
   Polis memuru Ali Kıran, 25 Nisan saat 18.00 sıralarında meydana gelen kazada Barış Tepebağ’ın yönetimindeki KZ 324 plakalı van araçla aşırı sürat ve dikkatsiz bir şekilde Girne’den Lefkoşa’ya doğru seyri sırasında yolu karşıdan karşıya koşarak geçmeye çalışan Salahattin Bostancı’ya aracın sağ ön kısmı ile çarptığını açıkladı. 
   Soruşturmayı yürüten Ali Kıran, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bostancı’nın kazada almış olduğu yaralara dayanamayarak yaşamını yitirdiğini belirtti. Kazadan sonra gözaltına alınan zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden Kıran, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
   Yargıç Gökhan Asafoğulları, yurt dışına çıkış yasağı, zanlının 15 bin TL nakit teminat yatırması ve bir kefilin 150 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Mahkeme ayrıca davaları görülünceye kadar zanlının ehliyetine el konulmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474