banner564

15 bin TL ödendi

İş insanı Bulut Akacan’dan 1 milyon Sterlin kan parası istedikleri öne sürülen Ulucan kardeşler teminata bağlandı

15 bin TL ödendi
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de meydana geldiği iddia edilen olayda Zeki Asımoğlu’nu korumalarıyla birlikte darp ettiği gerekçesiyle yargılanan İş insanı Bulut Akacan'ın ofisine gidip, 1 milyon sterlin kan parası istedikleri öne sürülen Serhat Ulucan, Melik Fırat Ulucan ile azmettirici olduğu ileri sürülen Levent Ulucan dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, zanlıların önceki gün, saat 13.20 sıralarında Bulut Akacan’a ait İnönü Caddesi üzerinde bulunan işyerine gittiklerini söyledi. 
Polis, Akacan ile görüşen zanlıların  “Bizi Zeki Bey ve ağabeyim Levent gönderdi. Bize 1 milyon Sterlin kan parası ödeyeceksin, ya da biz senin kanını akıtacağız. Seni öldüreceğiz” diyerek tehdit ettiklerini ifade etti.
Olayın ardından Akacan’ın Girne Polis Müdürlüğü’nü arayarak şikâyette bulunduğunu, işyerinin ziyaret edildiğini kaydeden polis, kamera görüntülerini incelemek üzere emare olarak aldıklarını söyledi.
Şikâyet üzerine zanlılar Serhat Ulucan ve Melik Fırat Ulucan’ın tutuklandığını belirten polis, zanlı Levent Ulucan’a ise telefonla arayarak şubeye celp ettiklerini açıkladı.
Soruşturmayı yapan polis, zanlı Levent Ulucan’ın ifadesinde kardeşlerini kendisinin yollamadığını söylediğini aktardı. 

Ortak bir tanıdık aracı oldu
Polis, yapılan geniş çaplı soruşturma sonucu üç zanlı ile Akacan’ın ortak bir tanıdıkları aracılığıyla zanlı Levent Ulucan’ın istemi doğrultusunda, Akacan’ın işyerinde zanlılar Serhat Ulucan ve Melik Fırat Ulucan’ın görüşmesinin sağlandığını ifade etti.
Polis, zanlılar Serhat ve Melik Fırat Ulucan’ın da ifadelerinde, Akacan’ın üç aydan beridir Zeki Asımoğlu’nun yapmış olduğu şikâyeti geri çekmesi için, yardım talebinde bulunduğunu iddia ettiğini söyledi.
Polis, zanlılar Serhat ve Melik Fırat Ulucan’ın şikâyetin geri çekilmesini sağlamaları halinde kendilerine para ve ev vermek gibi vaatlerde bulunduğunu öne sürdüklerini açıkladı.
Zanlıların ağabeyleri Levent Ulucan’ın yönlendirmesi ve kendi istekleri doğrultusunda Bulut Akacan’ın işyerine görüşmeye gittiklerini ve görüşme esnasında Akacan’ın kendilerine, aleyhindeki şikâyetin geri çekilmesi için yine vaatlerde bulunduğunu iddia ettiklerini açıkladı.

“Tehdit etmedik” diyorlar…
Polis, zanlıların ifadelerinde hiçbir şey talep etmediklerini ve hiçbir şekilde tehdit etmediklerini öne sürdüklerini söyledi.
Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların araştırmalarına etki edemeyeceğini ve bu aşamada poliste tutuklu kalmalarına gerek olmadığını belirterek, teminat talep etti.
Mahkeme, her zanlı için bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması ve her birinin 5 bin TL nakit teminat yatırmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474