banner564

16 ay oldu

Lefkoşa Şht. Ecvet Yusuf Caddesindeki yolun genişletilmesi amacıyla evleri istimlak edilen 6 aile, elektrik ve su bağlanmadığı için yeni konutlarına giremiyor

16 ay oldu
banner598

Ufuk ÇAĞA
Başkent Lefkoşa’da yaklaşık 16 ay önce yol genişletmesi sebebiyle evleri istimlak edilen 6 aile, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediği için büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Lefkoşa Şht. Ecvet Yusuf Caddesi (işçiler kahvesi yanı) üzerindeki dar olan yolun genişletilmesi amacıyla evleri istimlak edilen vatandaşlara yeni konutlar yapıldı, ancak bu evlere elektrik ve su bağlanmadığı için hiç kimse içine girip oturamıyor. 
Diyalog’u arayan vatandaşlar, yaklaşık 16 aydan beridir kirada kaldıklarını ve kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini aktararak şikayette bulundu. 

Vatandaş ne dedi...

Mehmet Kermeoğlu: Talimatı İrsen Küçük verdi
“İstimlak edilen evler içerisinde babamın da evi bulunuyor. Bildiğiniz gibi bu bölgede yol çok dar idi ve sürekli olarak da trafik sıkışıklığı yaşanıyordu. İşte bu sıkışıklığı gidermek ve Lefkoşa trafiğini de rahatlatmak amacıyla, benim de çabalarımla konuyu Lefkoşa Belediyesi’nin gündemine getirdik. Belediye meclisinde istimlak edilsin yönünde bir karar çıktı, ancak bu karar eğer para bulunursa yürülüğe girecekti. Tabi o dönem belediyede para olmadığı için konuyu dönemin Başbakanı İrsen Küçük’e aktardık ve o da gelip yerinde inceleme yaptıktan sonra bu işe kaynak aktarımının yapılması talimatını verdi. 

“6 ay dediler 16 ay oldu
Bu bölgede yapılacak projeye göre 6 tane ev yıkılacak ve bu evlerin yerine yenileri yapılarak 6 ay içerisinde bu ev sahiplerine teslim edilecekti. İstimlak edilen evler kısa bir süre sonra yıkılmaya başlandı ardından da yeni evler yapıldı. Ancak evler bitmesine rağmen elektrik ve su bağlanmadığı için hiç kimse evine girip yerleşemiyor. Elektrik ve su bağlanması ile ilgili olarak her yere gittik ama bize söylenen belediyeden gelen projelerde elektrik ve su ile ilgili herhangi bir şey yok, bu sebeple de biz yapmak zorunda değiliz şeklinde oldu. 
Şu anda istimlak edilen elektrik sayaçları, elektrik kurmunda, su sayaçları ise Lefkoşa Belediyesinde duruyor. Bize evleri size 6 ay içerisinde teslim edeceğiz dediler ama 16 ay geçmesine rağmen hala teslim alamadık. Bu 6 aile 16 aydan beridir kirada oturuyor ve her ay kira ödüyor. Çaldığımız kapılardan hiçbirisi bize yardımcı olmuyor, artık kime gideceğimizi şaşırdık, bu insanlar artık evlerine girmek istiyor.”

Tuncel Özboşnak: Evimi verdiğime pişmanım
“Öncelikle yazıklar olsun diyorum, çünkü bize 6 ayda evlerinizi teslim edeceğiz dediler ama 16 ay geçmesine rağmen hala teslim etmediler. Aylardır evlerimiz bitmesine rağmen su ve elektriği bağlamadıkları için evlerimize bir türlü giremiyoruz. Biz evlerimizi teslim ederken hem su hem de elektrik vardı ve biz de evlerimizi teslim alırken hem su hem de elektriğin hazır olmasını istiyoruz. Aylardır gittiğimiz her yerde bizimle adeta dalga geçtiler, hiç kimsenin umurunda bile değiliz, bu nasıl bir devlettir, niçin bize hakkımız olan evimizi eksiksiz teslim etmiyorlar. Yani şimdi biz haklı olduğumuz apaçık ortadayken bize bu işleri yapmıyorlarsa diğer vatandaşlar yandı demektir. Aslında benim bu ülkeden artık hiçbir beklentim kalmadı, Lefkoşa trafiği rahatlasın diye evimi verdiğime de çok pişmanın, keşke böyle bir işe girişmeseydim. Aylardan beridir çalmadığımız kapı kalmadı, her gittiğimiz yer bizi başkasına gönderdi, durum ortada biz evlerimizi elektrik ve suyu varken teslim ettik, birisi de çıkıp bunlar haklıdır işlerini çözelim demiyor. Ben elektrik ve su bağlamanın bu kadar zor olduğunu bilmiyordum”.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473