banner564

19 grama 20 ay

Viorel Ionut Stoica ve Serkan Tosun’un kokain davası sonuçlandı

19 grama 20 ay
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’de 6 Eylül 2017 tarihinde yapılan operasyonda ele geçirilen kokain ile ilgili yargılanan sanıklar Viorel Ionut Stoica ve Serkan Tosun hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar, 20’şer ay hapse mahkûm edildi.
   Kararda aktarılan olgularda, Girne’de 6 Eylül 2017 tarihinde saat 17.55 sıralarında Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda FA227 plakalı araç sürücüsü Viorel Ionut Stoica’nın tasarrufunda 2 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. 
   Tutuklanan sanığın gösterimi üzerine Çatalköy’de bir arazide, otların arasına gizlenmiş 10 paket halinde 4 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde daha ele geçirildiği aktarıldı. Yapılan soruşturmada söz konusu maddenin Serkan Tosun’un bilgisi dâhilinde belirlenemeyen miktarda Stoica tarafından KKTC’ye ithal edildiği açıklandı. Viorel Ionut Stoica’nın ithal ettiği, uyuşturucudan 13 gramını Serkan Tosun’a verdiği belirtildi.
İthal edilen maddenin yine tespit edilemeyen bir kısmının sanık Viorel Ionut Stoica tarafından birkaç kişiye verildiği belirtilirken,” uyuşturucu madde ithali, alma, tasarrufu” suçlarından yargılanan her iki sanık hapis cezasına çarptırıldı.
   Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, uyuşturucu suçlarındaki ciddi artışa değinerek, sanıkların ithal ettiği kokain türü uyuşturucunun en tehlikeli tür olduğuna vurgu yaptı. Heyet, her iki sanığı da suçlu bularak 20’şer ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474