banner564

19 Mayıs kutlaması

Cumhurbaşkanı Akıncı, sorgulayan, araştıran bir gençliğin yetişmesinin toplumun geleceği için son derece önemli olduğunu vurguladı

19 Mayıs kutlaması
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen resepsiyonda gençlerin önemine değindi. Cumhurbaşkanlığında gençleri ağırlayan Akıncı, “Sizlerin düşünen, araştıran, soran ve sorgulayan bir gençlik olarak yetişmeniz, toplumumuzun geleceği açısından son derece önemlidir” dedi. 

Akıncı, “Geleceğin yöneticileri olarak sizler sorunlara bugünden teşhis koyup, bununla da yetinmeyerek o sorunların nasıl aşılabileceği ile ilgili düşünceler geliştirdikçe toplumumuz daha iyiye, daha güzele gidecektir” şeklinde konuştu. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhurbaşkanlığında düzenlenen 19 Mayıs resepsiyonu ve liseli gençlerin konseriyle kutlandı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. 
Cumhurbaşkanlığında gençleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Akıncı, 23 Nisanlarda çocuklarla, 8 Mart’ta kadınlarla, Dünya Sanat Günü’nde sanatçılarla, Engelliler Haftasın’da özel gereksinimli bireylerle Cumhurbaşkanlığında bir araya geldiğini anımsattı.

Araştıran, soran ve sorgulayan…
Cumhurbaşkanı Akıncı, gençlerin toplum ve gençlik sorunları ile ilgili ne düşündüğü, nasıl çözümler beklediğinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Öyle inanıyorum ki, sizlerin düşünen, araştıran, soran ve sorgulayan bir gençlik olarak yetişmeniz, toplumumuzun geleceği açısından son derece önemlidir. Geleceğin yöneticileri olarak sizler sorunlara bugünden teşhis koyup, bununla da yetinmeyerek o sorunların nasıl aşılabileceği ile ilgili düşünceler geliştirdikçe toplumumuz daha iyiye, daha güzele gidecektir”.
Cumhurbaşkanlığı bahçesindeki resepsiyonda, liselerarası müzik yarışmasında dereceye giren Namık Kemal Lisesi (NKL), Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL), Yakın Doğu Koleji (YDK), TED Koleji ve Levent Koleji müzik grupları sahne aldı. Etkinliğe ülke genelindeki liseler, spor federasyonları, Gençlik Dairesi ekipleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, farklı ülkelerden eğitim için gelen üniversite öğrencileri ve özel gereksinimli gençler katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473