banner564

Son 3 gün

UBP-HP koalisyon görüşmeleri ‘Kurumların paylaşımına’ takıldı

Son 3 gün
banner598

 Raif DOĞRU

   Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Halkın Partisi (HP) arasında sürdürülen koalisyon görüşmelerinde; 22 kurum, kuruluş ve dairenin paylaşımı konusunda henüz uzlaşma sağlanamadı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre HP’nin; 22 kurumdan 9 tanesini talep etmesi, ayrıca tüm yönetim kurullarında eşit temsiliyet üzerinde durması UBP’de rahatsızlık yarattı. UBP’liler “4’lü koalisyonda 3 partinin milletvekili sayısı 18’di. UBP’nin ise şu anda 21 milletvekili var. HP 9 milletvekili ile 4’lü koalisyonda talep etmediklerini bizden istiyor ve bu durum tabanda rahatsızlık yaratıyor” diyor.
  Bu arada UBP’nin 3 bakanlık teklif ettiği HP’nin, 4’lü koalisyonda olduğu gibi İçişleri, Ulaştırma ve Dışişleri bakanlıklarına itiraz etmezken, Maliye Bakanı’nın dışarıdan atanmasını istediği ve bu makama emekli müsteşar Ahmet Havutcu’yu önerdiği bildirildi. UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın ise “Benim atayacağım bakanın HP tarafından önerildiğinin ortaya çıkması halinde partililerden sert tepki gelir” diyerek bunu reddettiği öğrenildi.

2. Hodri meydan dönemi

   UBP ile HP liderleri ve heyetlerinin en geç Salı gününe kadar koalisyon konusunda bir karara varmaları bekleniyor. Uzlaşı sağlanması halinde Bakanlar Kurulu listesinin hafta sonundan önce Cumhurbaşkanı’na sunulması bekleniyor.
   Salı’ya kadar uzlaşı sağlanmaması halinde ise UBP’nin erken seçim çağrısı yapacağı ve parti tabanındaki eğilimin da bu yönde olduğu belirtiliyor. 

HP’nin istediği kurumlar

   HP’nin talep ettiği kurum, kuruluş ve dairelerin isimleri şöyle:
   “Spor Dairesi, Vakıflar İdaresi, Kooperatif Merkez Bankası veya Kalkınma Bankası, Şeker Sigorta, Lefke Avrupa Üniversitesi, Meteoroloji Dairesi.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473