banner564

Büyük ilgi gördü

Lüzinyan Prensi, Bedesten’deki etkinliğe katıldı

Büyük ilgi gördü
banner598

  Kozalak (The Pine Cone) sunumu için adamıza gelen ve Merit Crystal Cove Otel’de konaklayan Prens Phillip Roux De Lusignan, dün gece Bedesten’de başlayan “Halka Açık” ücretsiz sunuma katıldı.

   Etkinliğe Lüzinyan Prensi’nin yanı sıra Kudüs Krallığı Şövalyelerinin 23. Büyük Üstadı Odon De Pins ve Rodos Şövalyeleri 29. Majestesi Richard De Pins’in torunu Sir François De Pins’de katıldı.
   Ülkemizin önemli konuklarına dün gece Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı eşlik etti.
    Prenns Philip Roux; Lüzinyan Ailesi’nin şu anki varisi olmakla birlikte, ailenin en büyük kişisi konumunda.  
   Royal Holloway Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ahmet Hilmi’nin şapelde kilitli şövalye mezarlarıyla ilgili derinlikli bir çalışması bulunuyor. Kozalak sunumuna da ilham veren bu çalışmanın, artık kilitli olan lahit kapaklarının odadan çıkarılarak müzeye taşınması, sergilenmesi, turizme kazandırılmasını da amaçlanıyor. 
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın da destekleriyle, fotoğraf sanatçısı Salih Sevindik tarafından ilk kez katedralin bütün rölyefleri yakından fotoğraflandırıldı.
Fotoğraflar kitap içerisinde kullanılacak;
19. Yüzyıl’da Kıbrıs’a gelmiş, dünyaca ünlü sanat tarihçisi ve arkeolog Camille Enlart uzun araştırmalarda bulunmuş, “Kıbrıs’ta Gotik Sanatı ve Rönesans” dönemi isimli 600 sayfalık bir kitap yazmıştı. Kitap şu an Türkçe diline zenginlik getirmesi, sanat, tarih, turizm ve mimari açıdan ilgilenenlerin okuması için Türkçeye çevrilmekte. Henüz 200. sayfasına kadar çevrilmiş olan kitabın içerisine, Salih Sevindik’in çektiği fotoğraflar da eklenerek, Şubat 2020’de okuyucusuyla buluşması amaçlanıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474