banner564

2 ay bekleyecek

Uyuşturucu kullandıktan sonra balkondan düşen Tolga Keklik kefaletle serbest kaldı, satıcı Ziya Ulislam cezaevine gönderildi

2 ay bekleyecek
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Karaoğlanoğlu’nda kaldığı evin balkonundan düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede uyuşturucu içtiği ortaya çıkan Tolga Sertaç Keklik ile ona uyuşturucu sattığı belirlenen Ziya Ulislam hakkındaki soruşturma tamamlandı. İki zanlı dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis, 25 Haziran 2018 tarihinde Girne Akçiçek Hastanesi’nden alınan bir bilgi üzerine yapılan sorgulamada, zanlının uyuşturucu madde aldıktan sonra evinin balkonunda dengesini kaybederek beton zemine düştüğünü anlattı.  Polis, Keklik’in elinde bir gram bonzai ve içinde uyuşturucu madde içeren 1 adet sarma sigara ele geçirdiklerini, evinin balkonunda bulunan tüp gaz altında ise 4 gram bonzai ve 1 adet içinde uyuşturucu madde bulunan sigara tespit ettiklerini söyledi. 
Polis, zanlının yapılan kontrollerin ardından yapılan sorgulamasında parasını daha sonra vermek kaydı ile Ziya Ulislam’dan 100 TL karşılığında bonzai aldığını itiraf ettiğini açıkladı. 

Teminata bağlandılar
Uyuşturucu madde satanın da aynı sitede kaldığını belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Ulislam’ın öğrenci kaydı yaptırmadığı için ülkede yasal statüsü olmadığını kaydetti. Polis, zanlıların davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 
Yargıç Mesut Mesutoğu, zanlıların davaları görüşülünceye kadar Tolga Sertaç Keklik’in yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 20 bin TL’lik kefalet senedi ve 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine karar verdi. 
Mesutoğlu, Ulislam’ın ise ülkede yasal statüsü olmadığına dikkati çekerek yargılanıncaya kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. 
 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473