banner564

2 odalı harabe evlerde 10 kişi yaşıyor

Polisin gerçekleştirdiği operasyonlara belediye ve sağlık ekiplerinin de katılması gerekiyor

2 odalı harabe evlerde 10 kişi yaşıyor
banner598

 Onur ULAĞ

 Kuzey Kıbrıs’ta suçların artması karşısında harekete geçen polisin son 2 günde gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında bazı kaçakların ele geçirilmesinin yanı sıra, yabancı işçilerin hangi şartlarda yaşadıkları da gözler önüne serildi. Özellikle Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde, harabe durumdaki çift odalı ve tek tuvaletli evleri ortalama 10 kişinin paylaştığı ve bunların son derece sağlıksız koşullarda yaşadıkları görüldü.
   Diyalog muhabirine konuşan bölge sakinleri, polisin gerçekleştirdiği operasyonların memnuniyet yarattığını belirtirken, belediye ve Sağlık bakanlığı görevlilerinin de operasyonlarda yer almasının önemine dikkat çekti.
   “Önlem alınmaması halinde bu ülkede çok ciddi hastalıklar görülecek” diyen bölge sakinleri, bir odada 5-6 kişinin yattığını, duş imkanlarının sınırlı olduğunu ve işçilerin yeterince beslenemediğini, hasta olanların doktora gidemediğini söyledi.
   Ortaya çıkan bu gerçekler karşısında hükümetin ve belediyelerin, Adli Şube, Cürmü Önleme Şubesi(CÖŞ), Trafik Şube ve Çevik Birlik ekiplerinin operasyonlarına destek vermesi halinde sorunun kısmen çözülebileceğini belirten bölge sakinleri, ev sahiplerinin kiralama yöntemlerini denetleyecek önlemlerin de alınmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473