banner564

2 saatte 100 ceza

Başkent Lefkoşa’da denetim yapan polis, ehliyetsiz, ruhsatsız, sigortasız sürücülere göz açtırmadı

2 saatte 100 ceza
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Kuzey Kıbrıs’ta suçların yanı sıra trafik kazalarında meydana gelen artışlar nedeniyle halkın tepkisini dikkate alan Polis Genel Müdürlüğü, dün başkent Lefkoşa’da sıkı denetim gerçekleştirdi.
   Diyalog muhabirinin gözlemlediği denetimler sırasında çok sayıda araç sürücüsünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Bazı araçların ruhsatsız ve sigortasız seyahat ettiği, bazılarında ‘yasak olan’ malzemelerle araç camlarının örtüldüğü ortaya çıktı.
   Trafik ikaz ışıkları çalışmayan araçların yollarda seyrettiği gözlemlenirken, 2 saat gibi kısa bir sürede 100’den fazla sürücünün rapor edildiği belirtildi.

Polisin denetimi olumlu bulundu
Lefkoşa polisinin kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde, görevli memurlarla sürücüler arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Aracının sigortası ve seyrüseferi olmayan bir vatandaş, ekonomik zorluklar nedeniyle evraklarını çıkaramadığını savunarak uzun süre polise ceza yazmaması için dil döktü. Vatandaşın tüm itirazlarına rağmen polis görevini yaptı ve gerekli cezayı yazdı. Polisin denetimini yerinde gören ve destekleyen sürücüler ise “Bu gibi denetimler hem can hem de mal güvenliğimiz açısından artırılmalı” dedi. Evrakları eksik olduğu için polisin ceza yazdığı bir vatanda da hatasını kabul ederek, “Seyrüseferi yenilemeyi ihmal ettim, cezasını gördüm. Polis görevini yaptı” dedi.
  
Plakaları değişmeyenler de yandı
Yapılan kontrollerde ehliyet ve evrakların yanı sıra plaka değişikliği yapmayan, KKTC sürüş ehliyetine sahip olmayan yabancı uyruklu sürücüler ve araçlarının ön cam ile ön kapı camlarına siyah film yaptıran sürücüler rapor edildi. Polis araçların camlarındaki filmleri kendi elleri ile söktü.

Bir haftada 57 kaza 27 yaralı
Öte yandan Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, 11- 17 Mart dönemini kapsayan süre içerisinde, 57 trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda 27 kişi yaralandı.
Kazalarda toplam 485 bin TL’lik hasar meydana geldi.
Kazaların bölgelere göre dağılımı Lefkoşa 24, Gazimağusa 14, Girne 11, Güzelyurt 8 şeklinde gerçekleşti. Aynı devrede yapılan trafik kontrollerinde 1058 trafik suçu tespit edildi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474