banner564

2 sanık tutuklu yargılanıyor

Nijerya uyruklu öğrenci Ebinabo’nun ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen en az 6 kişinin yasadışı yollardan yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü

2 sanık tutuklu  yargılanıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 26 Aralık 2016 tarihinde işlendiği iddia edilen Ebinabo Tariyemen Meindinyo cinayeti ile ilgili yürütülen davanın duruşması devam ediyor. Başkan Melek Esendağlı ile üye yargıçlar Murat Soytaç ve Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin  huzurunda  görüşülen davada, sanıklar Olalekan Nicholan Agboola ile Adetolo Oluwadamiler Odorinte yargılanıyor. 
Davanın dünkü duruşmasında İddia Makamı’nın tanığı, meselenin tahkikat subayı olan Polis Müfettişi Hilmi Sonoğlu, zanlıların avukatı Sinan Şemiler tarafından sorgulanmaya başlandı.
 
Avukat önemli iddialarda bulundu
Avukat Sinan Şemiler, sorgusu esnasında önemli iddialarda bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin görevini tam yapmadığını ve bazı tahkikat eksiklikleri ortaya çıktığını iddia eden Şemiler, özellikle dönemin Gazimağusa Polis Müdür Muavini’nin olay yerine eldivensiz ve galoşsuz olarak girmesini çok önemli bir hata olarak nitelendirdi.

Olayla bağlantısı olan kişiler yurtdışına kaçtı
   Mesele ile bağlantısı olan en az 5-6 kişinin yasadışı yollardan yurtdışına kaçtığını iddia eden Şemiler, sanıkları evinde saklayan şahsın da mesele ile ilgili direk bağlantısı olduğunu ve önemli bilgiler ile emarelere sahip olduğunu ileri sürerek, konu şahsında adayı terk ettiğini savundu. 
Sonoğlu ise bu iddiaya karşılık, aranmakta olan kişilerin henüz bulunamadığı ancak ülkeyi terk ettiklerine dair bir tespitleri de olmadığı cevabını verdi. 
Sonoğlu ayrıca sanıkları evinde saklayan kişi aleyhinde yasal işlem başlatarak teminata bağlanmasını sağladıklarını, ancak konu şahsın cinayetle ilgili bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Emarelere müdahale edilmiştir
   Olayın yaşandığı balkonun kamera kaydı görüntüleri ile fotoğraflanmış görüntüleri arasında fark olduğunu iddia eden Şemiler, balkondaki eşyaların yerlerinin değiştirildiğini, dolayısı ile emarelere direkt olarak müdahale edildiğini ileri sürdü. Şemiler polisin mahkemeye emare olarak sunduğu resimlerle davanın kesinlikle çözülemeyeceğini iddia etti.

Cuma günü devam edecek
Mesai saatinin sonuna gelinmesi ile birlikte davanın dünkü duruşması Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı tarafından 9 Haziran Cuma tarihine ertelendi, Cuma günü avukatın sorgulaması devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473