banner564

2018’den beklenti büyük

Berlin’deki fuara Kuzey Kıbrıs’ın da katılacağını belirten Bakan Ataoğlu, hedeflerinin Alman turist sayısında artış olduğunu belirtti

2018’den beklenti büyük
banner598
Kuzey Kıbrıs, dünyanın en büyük turizm fuarı konumunda olan International Tourism Bourse 2018’de  (ITB), Turizm ve Çevre Bakanlığı çatısı altında tanıtılıyor.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  7- 11 Mart tarihleri arasında 52'ncisi gerçekleştirilecek ITB Berlin 2018 Fuarı'nda yerli ve yabancı turizmcilerle temasta bulunacak.
Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dünya turizmi için belirleyici öneme sahip olan ve sezonun nasıl geçeceğinin en büyük sinyallerinin alındığı fuara, Kuzey Kıbrıs turizm sektörü de büyük önem veriyor.
Fuarda Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından organize edilen 130 metrekareden büyük bir alanda temsil edilecek olan Kuzey Kıbrıs, bu yıl da Almanya pazarından umutlu. Gelen erken rezervasyon verileri de bu beklentiyi doğruluyor.
Açılışını Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yapacağı Kuzey Kıbrıs standında Ataoğlu, fuar süresince turizm profesyonelleriyle temasta bulunacak. Ataoğlu ayrıca yerli ve yabancı basın mensuplarıyla da bir araya gelecek. 

Ataoğlu: Almanya KKTC için de önemli
ITB Berlin’in dünyanın turizm borsası olduğunu ifade eden Ataoğlu, geçtiğimiz yıl Kuzey Kıbrıs standının Avrupa stantları arasında ilk 10 ülke arasında yer aldığını hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs’ın ITB Berlin’de her yıl daha güçlü bir biçimde temsil edildiğini söyledi.
Avrupa seyahat pazarında büyük bir potansiyeli bulunan Almanya’nın, KKTC için de önemli olduğunun altını çizen Ataoğlu, Alman turistlerin ziyaretçi sayısı ve turizm geliri sırasında ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.
2016 yılında 48 bin 375 kişi olan Alman turist sayısının, tanıtım ve pazarlama çalışmaları sonucunda 2017 yılında yüzde 17.7’lik artışla 57 bin rakamına yükseldiğini açıklayan Ataoğlu, bu yıl da Alman turist sayısında ciddi artış beklediklerini vurguladı.
Ataoğlu, “2018 yılında Almanya’da 2 fuara katıldık, ITB Almanya’da katıldığımız 3. fuar olacak. Katıldığımız fuarlarda Kuzey Kıbrıs’a dikkat çeken bir ilgi var. Kuzey Kıbrıs bu sene Almanya pazarında ciddi bir çıkış yapacak. Bakanlık olarak sektörümüzle birlikte bu ilgiyi daha da yukarıya taşımak istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473