banner564

3 ay ceza aldı

Sözlüsü ile görüşmesine izin vermediği gerekçesiyle 70 yaşındaki dedesini darp edip, burnunu ve protez dişlerini kıran Doğuş Şengül hakkındaki karar açıklandı

3 ay ceza aldı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 2017 meydana gelen olayda sözlüsü ile görüşmesine izin vermediği gerekçesiyle 70 yaşındaki dedesi N.K.nin evine girerek yaşlı adamı darp eden, burnunu kırıp, protez dişlerinin kırılmasına neden olan sanık Doğuş Şengül hakkındaki dava karara bağlandı. Kararda yaşlı adamın Şengül’ü affetmediği, şikâyetinden vazgeçmediği belirtilerek, Şengül’ün yaşlı ve savunmasız birine karşı yaptığı saldırının kararda ağırlaştırıcı faktör olduğuna değinildi.

Şikâyetinden asla vazgeçmedi
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Temay Sağer’den oluşan 
Girne Ağır Ceza mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Sağer açıkladı.  Sağer, sanık Şengül’ün yargılandığı “Vahim zarar”, “Ciddi darp” ve “Yaralama” suçlarının ciddi hapislik cezası gerektiren suçlar olduğuna vurgu yaptı. Anayasa’da herkesin barış, huzur içinde yaşamaya hakkı olduğuna vurgu yapan Sağer, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu ve kimsenin kimseyi cezalandırma hakkı olmadığına değindi. Sağer, darp edilen şahsın şikâyetinden vazgeçmediğini ve Şengül’ü affetmediğini anımsatarak kararda bu olgunun dikkate alındığını söyledi.

Istırap çektirdi
Yargıç Temay Sağer, heyetin oy birliği aldığı kararda Şengül’ün yaşlı ve savunmasız birine karşı yaptığı saldırının kararda ağırlaştırıcı faktör olduğuna değindi. Müştekiyi kendi evinde darp ederek, hastanede saatlerce tedavi görmesine ve kırılan burnu nedeniyle günlerce ıstırap çekmesine neden olan Şengül’ün 8 aylık asker olduğunu ifade eden Sağer, Doğuş Şengül’ü 3 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474