banner564

3 bin 600 dolarlık ‘sahte kayıt’

YDÜ adına öğrenci belgesi düzenleyerek 2 Suriyeli kadını aldatmakla suçlanan Bülent Can Alan tutuklandı

3 bin 600 dolarlık ‘sahte kayıt’
banner598
Melin DOBRAN
Üniversite eğitimi hayali ile Kuzey Kıbrıs’a gelen Suriye uyruklu iki kadını dolandırdığı iddia edilen Bülent Can Alan gözaltına alındı. Zanlı dün Lefkoşa’da tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada aktarılan iddialara göre, Suriye uyruklu Lamees A. ve Fatema A. 16 Ekim tarihinde Kuzey Kıbrıs’a geldi. Ercan Havaalanı bekleme salonunda iki kadının yanına yaklaşan zanlı Alan, kendisini Basel diye tanıtarak, kayıt işlemlerini sorunsuz halledeceğini söyledi. 
Lamees A. ve Fatema A.’yı YDÜ’ye kayıt ettireceğini söyleyen zanlı Alan, kadınlardan 3 bin 600 Euro para aldı. Parayı alan zanlı telefonlarını kapatarak ortadan kayboldu. 
Dolandırıldıklarını zanlıya ulaşamayınca anlayan iki kadın önceki gün polise gidip şikâyette bulundu. Polis, şikayet üzerine zanlıyı 22 Ekim tarihinde gözaltına aldı. Zanlının aracında arama yapan polis, ön yolcu koltuğunun alt kısmında Lamees A. ve Fatema A. adına düzenlenmiş YDÜ kabul belgelerini buldu.
Zanlıyı dün tutuklama talebi ile duruşmaya çıkaran polis, soruşturma başlatıldığını, suçla bağlantısı olan bir şahsın daha arandığını belirterek süre talep etti. Mahkeme, hakkında soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474