banner564

3 bin TL ödedi

Mustafa Kanarya’ya yumruk atarak üst dudak ile burun arasındaki kemiğinin kırılmasına neden olan Mehmet Çavuş hakkındaki dava karara bağlandı

3 bin TL ödedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Geçitkale-İskele anayolu üzerinde 19 Şubat 2014 tarihinde ailevi husumet nedeni ile kavga ettiği Mustafa Kanarya isimli şahsın burun ve üst dudak arasındaki kemiğini kıran Mehmet Çavuş isimli şahıs attığı yumrukların bedelini 3 bin TL ile ödedi. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler,  mesele ile ilgili olguları aktardı. Müşteki Mustafa Kanarya’nın ailevi husumet nedeni ile sanık Mehmet Çavuş’un aracının önünü kendi aracı ile kestiğini anlatan Güzeler,  elindeki sopa ile sanık Mehmet Çavuş’a saldırdığını  ve Mehmet Çavuş’un da bu sırada müşteki Mustafa Kanarya’nın yüzüne iki yumruk atarak üst dudak ile burun arasındaki kemiğinin kırılmasına neden olduğunu belirtti.
 7 yıla kadar hapislik öngören vahim bir suç
Sanığın itham edildiği davalarını kabul ettiğini söyleyen Güzeler, sanığı gerek kendi kabul beyanı gerekse iddia makamının mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi. Sanığın işlemiş olduğu suçun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü ifade eden Güzeler, bununda suçun vahametini ortaya koyduğunu söyledi.  Kimsenin başla bir kimseyi ciddi şekilde darp etme hakkının bulunmadığını vurgulayan Güzeler, konu suçlara ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesinin gerektiğini bunun da hapislik cezasını gerektirdiğini belirtti.
Müştekinin saldırması hafifletici bir neden
 Huzurlarındaki meselede sanığıun müşteki tarafından önünün kesilerek sopa ile saldırıya uğramasının sanık lehine hafifletici bir neden olarak değerlendirdiklerini dile getiren Güzeler, müştekideki yaraların kalıcı olmamasını, sabıkasız bir kimse olmasını, suçunu kabul ederek adaletin tecellisine erken  katkı koymasını da sanık lehine hafifletici diğer unsurlar olarak değerlendirdikten sonra sanığa bir defaya mahsus olmak üzere hapislik dışında para cezası vermeyi adil ve uygun bulduklarını söyledi. Güzeler netice itibarı ile sanığı 3 bin TL para cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473