banner564

3 yıl süren ahlaksızlık

14 ve 17 yaşlarında iki öz kızına cinsel tacizde bulunmaktan yargılanan 43 yaşındaki babaya 8 yıl hapislik verildi

3 yıl süren ahlaksızlık
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Taşkınköy’de yaşanan ve geçtiğimiz Ocak ayından ortaya çıkan iğrenç olayda, 14 ve 17 yaşlarında iki öz kızına cinsel tacizde bulunmaktan yargılanan 43 yaşındaki babaya 8 yıl hapislik verildi.
Olayda iki kızına cinsel tacizde bulunan 43 yaşındaki M.B.Y. hakkındaki davada dün karar açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki davadan yargılanan sanık 8 yıl hapse mahkûm edildi. Suçun ortaya çıktığı tarihte 14 ve 17 yaşında olan iki öz kızına 11 ve 14 yaşlarından itibaren cinsel saldırıda bulunan sanık baba hakkındaki kararı Yargıç Alev Ulunay açıkladı.
Ulunay, sanık aleyhine ve lehine olan hususları değerlendirdiklerini, sanığın iki öz kızına 3 yıl boyunca cinsel tacizde bulunması suçlarından yargılandığını ve suçunu kabul ettiğini belirtti. 

“Toplumda infial yaratan suçlar…”
Ulunay, bu tür suçlara hoşgörü ile yaklaşılamayacağını, çocuğun cinsel istismarı suçlarının toplumda infiale neden olduğunu, ceza yazasında 16 yaşından küçük çocuğun istismarı suçuna 6 yıla kadar hapis cezası,18 yaşından küçük 16 yaşından büyük çocuğun istismarına ise 4 yıl hapis cezası öngörüldüğünü söyledi. 
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, aktarılan tüm olgular ışığında sanığı mahkûm olduğu “16 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı” suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdıktan sonra aleyhine getirilen ikinci dava “18 yaşından küçük 16 yaşından büyük çocuğun istismarı” suçundan da 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını belirtti. 

Kardeşler önce birbirlerine itirafta bulundu
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, sanık aleyhine takdir ettikleri hapis cezasının birlikte değil ayrı çekilmesi kararına vardıklarını açıkladı.  
Taşkınköy’de Ocak ayında patlak veren olayda, 43 yaşındaki ‘baba’, 14 ve 17 yaşındaki iki öz kızına ‘üç yıl’ boyunca, cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sanığın öz kızlarına 11 ve 14 yaşından itibaren cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilmişti. Babanın, çocuklarla tek tek, evde baş başa kaldığı zamanları kollayarak taciz ettiği ve olayı bu şekilde üç yıl boyunca örtbas edebildiği belirtilmişti.14 yaşında olan küçük kız kardeşin, ablasına, üç yıldır babasının kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf etmesiyle, 17 yaşındaki abla da küçük kardeşine aynı itirafta bulunmuştu. Olayı annelerine de anlatmaları üzerine baba tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473