banner564

Sonuç güven verici

Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı başarıyla tamamlandı

Sonuç güven verici
banner598

“Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı-2017” tamamlandı.

Senaryo gereği önceki gün saat 10.04 itibarıyla Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nün, merkez üssü Girne’nin 20 kilometre kuzeyinde denizde meydana gelen 7.3 büyüklüğünde depremi bildirmesiyle Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt İskele ve Lefke’de eş zamanlı yapılan tatbikat çerçevesinde dün, Girne’de “Seçkin Gözlemci Günü” programı icra edildi.
Program, saat 15.00’te Girne Turizm Limanı bölgesi Pia Bella Futbol Sahası’nda Ulu Önder Atatürk, şehitler ile afetlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Ardından Sivil Savunma tanıtım filmi gösterildi. Bunu açılış konuşmaları izledi. Konuşmaları Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gerçekleştirdi.
Daha sonra Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yılmabaşar tatbikat aşamaları ve gelinen nokta hakkında bilgi verdi.
Programda daha sonra futbol sahasında kurulan çadır kent ziyaret edilerek Sivil Savunma Arama Kurtarma Sergisi gezildi.
Ardından Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı-2017’nin ‘Seçkin Gözlemci Günü’ faaliyetlerinin icrasına geçildi.
Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı-2017  ‘Seçkin Gözlemci Günü’ Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tatbikatı değerlendirmesinin ardından tatbikat yemeğinin yenmesiyle sona erdi.

Akıncı, Siber ve Çelebi konuşma yaptı 
Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi, yaptığı konuşmada tatbikata katılan tüm unsurların sergilediği gayret, istek ve işbirliğinin memnuniyet ve güven verici olduğunu söyledi.
Çelebi, tatbikatın hiç olmamasını diledikleri bu tür olaylara hazır olunduğunun göstergesi olduğunu belirtti.
Çelebi, tatbikatta uygulanan tüm prosedürler, kullanılan ekipman ve organizasyonun BM uluslararası arama kurtarma danışma kurumunun belirlediği standartlar olduğunu kaydetti.
Meclis Başkanı Sibel Siber ise ülkenin afet yönetimi, kriz yönetimi ve uygulamada dünya standartlarının yakalanmasının önemine vurgu yaparak, asıl olan, ihtiyaç olan ve devlet için gerekli olanın da bu olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yaptığı konuşmada, bu tür tatbikatların afetlere hazırlık bakımından son derece önem taşıdığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473