banner564

30 yıl ceza aldı

Eşi Akile Nacisoy Akdoğan’ı evlerinin mutfak balkonundan atarak öldürdüğüne hüküm verilen Yaşar Akdoğan hakkındaki karar açıklandı

30 yıl ceza aldı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de eşi Akile Nacisoy Akdoğan’ı evlerinin mutfak balkonundan atarak öldürdüğüne hüküm verilen sanık Yaşar Akdoğan hakkındaki ceza kararı dün açıklandı. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, “Adam öldürme ve darp” suçlarından mahkûm edilen hapis cezasına çarptırıldı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Fadıl Aksun başkanlığında toplanan heyet, Yaşar Akdoğan'ı 30 yıl hapse mahkûm etti.
Karar açıklanmadan önce mahkeme savunmaya söz hakkı verdi. Sanık avukatı Boysan Boyra, kararı istinafa götüreceklerini belirtti ve mahkemeye herhangi bir hafifletici neden sunmadı.
Ardından mahkeme 1 buçuk saat ara verdikten sonra ceza kararını açıkladı.
Kararı okuyan Başkan Fadıl Aksun, sanığın adam öldürme suçundan mahkûm edildiğini anımsattı. Aksun, sanığın avukatının mahkemeye hafifletici nedenler sunmadığını, sadece sabıkasız oluşunu dikkate alacaklarını belirtti.

Ağırlaştırıcı faktörler açıklandı
Başkan Aksun, sanık hakkındaki ağırlaştırıcı faktörleri şöyle sıraladı:
“Sanığın cinayetten önce çocuklarının da olduğu bir ortamda eşine şiddet uygulaması.
Sanığın henüz gelişim çağında olan iki çocuğunun bulunduğu bir ortamda bu cinayeti işleyip, çocukları üzerinde hayat boyu sürecek olumsuz etkiye neden olma.
Eşini öldürerek, çocuklarına babalarının annelerini öldürdüğü duygusunu yaşatmak.
Sanığın öldürmek kastı ile eşini balkon atması. 
Adaleti yanıltmak için delilerin yerini değiştirmesi.”
Aksun, evliliklerde mutluluk olacağı gibi mutsuzluklarda olabileceğini, sanığın ayrılmak yerine kendisini aldattığı gerekçesi ile eşini öldürüp yaşam hakkını elinden aldığını ifade etti. Sanığın ceza yasasının belirlediği en ağır suçu işlediğini kaydeden Aksun, oy birliği ile sanığı 30 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.
Kararın ardından mahkeme avlusunda toplanan Akile Akdoğan’ın yakınları, sanık hücreye götürülürken “Adalet yerini buldu” diye haykırdı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474