banner564

387 bin TL uçtu

Çalıştığı işyerine ait çek yapraklarını çalan ve sahte imza ile para alan 2 kişiden biri tutuklandı

387 bin TL uçtu
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da faaliyet gösteren Convergence Import and Export LTD işyerinde çalışan Arun Acumsal ile firari zanlı A.B’nin söz konu şirkete ait 7 adet çek yaprağını çalıp sahtelediği belirtildi. Tespit edilerek tutuklanan zanlı Acumsal dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Meselede şüpheli olan diğer zanlı A.B’nin ise arandığı belirtildi.  
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memur olayla ilgili bulguları aktardı. Polis, 2019 yılı Ocak ve Ağustos ayları içerisinde Lefkoşa‘da Arun Acumsal ve arana şahıs A.B’nin müstahdemi olduğu Tekin Birinci’nin direktörü ve sahibi olduğu Convergence Import and Export LTD’e ait Bir adet boş çek yaprağı yaprağını çaldıklarını söyledi.

Birisi yurtdışına çıktı
Polis, 4 çekin Arun Acumsal adına sahtelenip 257 bin TL, 3 tanesinin A.B adına düzenlenip 130 bin TL elde edildiğini ifade etti. Polis zanlı Acumsal’ın tespit edilip tutuklandığını ancak A.B’nin ise 22 Ağustos 2019 tarihinde çıkış yaptığının tespit edildiğini söyledi. Polis, mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın ciddi olduğunu belirterek zanlının ilk etap ta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473