banner564

4 günde  307 Sefer

Yılbaşı tatilinde turist akışı nedeniyle Ercan Havaalanı’nda yoğunluk yaşanıyor

4 günde  307 Sefer
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Kuzey Kıbrıs’ın hava ulaşımında dünya ile tek bağlantısı olan Ercan Havalimanında, yeni yıl tatili dolayısıyla hem gelişlerde hem de gidişlerde yoğunluk yaşanıyor. Yeni yıla Kıbrıs’ta girmek isteyen turistler dün akşam saatlerinden itibaren tarifeli ve ek seferlerle adaya gelmeye başladı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; bugün Ercan ile İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve İzmir arasında 77, yarın 72, 31 Aralık Pazartesi günü de 50 sefer gerçekleşecek. 

Rekor Pegasus’ta!
4 Gün içerisinde yapılacak olan 307 seferin yarısından fazlasını Pegasus Havayolları gerçekleştirecek. Pegasus Havayolları 4 günde tam 185 kez Ercan Havalimanı’na teker koyacak ya da tekerler pistten ayrılacak. Pegasus Havayolları’nı 91 seferle Türk Hava Yolları, 27 seferle Atlas Jet, 4 seferle Freebird takip edecek. 

307 Seferin 155’i İstanbul’a!
4 Gün içerisinde gerçekleşecek 307 seferin 155’i İstanbul’la karşılıklı olarak yapılacak. İstanbul’u 43’le Ankara, 32’yle İzmir, 28’le Adana, 17 ile Antalya, 14’le Gaziantep ve Hatay, 2’yle Beyrut, 1’le Isparta ve Konya takip edecek. 
   Dört günlük yeni yıl tatili süresince en yoğun gün yeni yıl tatilinin son günü olan 1 Ocak Salı günü Ercan’a inen ve kalkan uçak sayısı 107 olacak.

Otellerde yoğunluk yaşanıyor
Elde edilen bilgilere göre; yaşanan ekonomik krize rağmen, yılbaşı nedeniyle Türkiye’den çok sayıda turist yılbaşı tatilini ülkemizde geçirecek.
   Merit Crystal Cove Hotel Genel Müdürü Ercan Turhan, otellerinin yüzde yüz dolulukla çalışacağını belirtirken, Türk turistlerin yanı sıra İsrail ve Lübnanlı misafirlerinin olacağını söyledi. Turhan “misafirlerimizi memnun etmek için her türlü hazırlığı yaptık” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474