banner564

4 milyon TL kaynak ayrıldı

Bakan Dürüst, Lefke bölgesindeki tüm okullarda ortopedik sıra, sandalye, masa ve dolapların yenilenmesi için ihaleye çıkılacağını belirtti

4 milyon TL kaynak ayrıldı
banner598
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bugün Lefke Gazi Lisesi, Lefke İstiklal İlkokulu ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Bakan Dürüst, okul yöneticileri ve öğretmenlerle de bir araya geldi; okullardaki sorunlarla ilgili bilgi alarak, eksiklikleri yerinden inceledi.
Ziyaret sırasında açıklamada bulunan Kemal Dürüst, Lefke’deki merkez okullarını ziyaret ettiğini ve bölgede eğitimi aksatacak bir sıkıntı bulunmadığını söyledi.
Kemal Dürüst, 1974’ten bugüne ilk kez ana okuldan lise sona kadar eğitim veren tüm okullardaki ortopedik sıra, sandalye, masa ve dolapların yenilenmesi için ihaleye çıkılacağını açıkladı. Dürüst, Türkiye’nin yardımıyla 4 milyon TL harcanarak yapılacak bu ihalenin önemli bir vizyon ve reform olduğunu söyledi.
Bakan Dürüst, mesleki eğitime önem verdiklerini belirterek, mesleki teknik okullarının ekonominin baş tacı olduğunu ve öğrenci sayılarında sağlanacak artışın geleceğe dair önemli bir ekonomik getiri sağlayacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474