banner564

4 yılına mal oldu

Kıbrıs’ta ev alan ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’i dolandırmaktan yargılanan emlakçı Yasemin Taşkıran, parayı iade ettiği halde hapislikten kurtulamadı

4 yılına mal oldu
banner598

Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’ta ev alan ünlü oyuncu Selçuk Yöntem’i dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanıp, teminata bağlandıktan 3 gün sonra Almanya’da yaşayan Mehmet Ali Beldiran’ın parasını çaldığı iddiasıyla yeniden gözaltına alınıp yargılanmak üzere cezaevine gönderilen 51 yaşındaki emlakçı Yasemin Taşkıran hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın Selçuk Yöntem ve Mehmet Ali Beldiran’dan almış olduğu paraları ödediği, her ikisini tazmin ettiği ortaya çıktı.
Ünlü oyuncu Yöntem ile Beldiran isimli şahsın şikâyetlerini geri çektiği belirtilirken, sanık işlediği suçlardan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
Sanık hakkındaki kararı Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad okudu.
Kürşad, sanığın Girne’de bulunan Avrasya Premium Apartmanı’ndaki 405 numaralı daireyi satın alan Selçuk Yöntem’den EFT yoluyla aldığı 352. 960 TL parayı söz konusu şirkete vermeyip emanetçi tarafından sirkat suçu işlediğini belirtti.
Kürşad, sanığın yine Avrasya Premium Apartmanı’ndan daire satın alan Mehmet Ali Beldiran’dan aldığı 40.995 Euro nakit parayı ilgili şirkete teslim etmeyerek çaldığını söyledi.

11 Mart’ta cezaevine gönderildi
Yargıç, sanığın ilk şikâyet üzerine 1 Mart 2019 tarihinde tutuklandığını ve soruşturmanın ardından 4 Mart tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını ifade etti. Kürşad, sanık hakkında ikinci bir şikayetin yapıldığını, Avrasya Premium Apartmanı’ndan daire satın alan Mehmet Ali Beldiran’dan aldığı 40.995 Euro nakit parayı ilgili şirkete teslim etmeyerek çaldığı gerekçesiyle tutuklandığını ifade etti. Kürşad, sanığın bu kez tutuklu yargılanmak üzere 11 Mart 2019 tarihinde cezaevine gönderildiğini anımsattı.
Kürşad, sanığın işlediği suçun vahim ve ciddi bir suç olduğunu belirtti. Sanığın söz konusu suçları iş yaşamında işlediğine dikkat çeken Yargıç, bu hususun ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini belirtti. Kürşad, iş yaşamında güveni sarsan böylesi suçlara caydırıcı ve etkin cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti.

Şikayetler geri çekildi ama…
Sanığın Yöntem ile Beldiran’ı tazmin ettiğini, her iki şahsın da şikâyetlerini geri çektiğini belirten Yargıç, bu hususun da sanık lehine değerlendirdiklerini belirtti. 
Yargıç, sanığın sabıkasız olması, adaletin erken tecellisine katkı koyması, şikâyetçileri tazmin etmesini lehinde hafifletici etkenler olarak değerlendirdiklerini belirtti. Kürşad, tüm olguları değerlendirdiklerini ifade ederek, sanığı yargılandığı emanetçi tarafından sirkat suçundan 4 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473