banner564

495 şanslı belirlendi

Kolejlere Giriş Sınavı’nın son basamağı yapıldı, öğrenciler içeride aileler dışarıda ter döktü

495 şanslı belirlendi
banner598
Kolejlerde eğitim almak isteyen öğrencilere yönelik hazırlanan Kolejlere Giriş Sınavı’nın son basamağı olan KGS-3, dün yapıldı. İki oturumda gerçekleştirilen sınavlar, Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Girne 19 Mayıs TMK, Gazimağusa TMK, Güzelyurt TMK, İskele Bekirpaşa Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji olmak üzere 7 sınav merkezinde gerçekleştirildi. KGS-Final sonuçlarıyla 2016-2017 Öğretim Yılı’nda Türk Maarif Kolejlerinin 6. sınıflarına kayıt hakkı elde edecek öğrenciler belirlenmiş olacak. Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne 130, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne 80, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ne 75, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’ne 60, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfı’na 30 ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne 120 öğrenci olmak üzere toplam 495 öğrenci kolejlere kayıt hakkı elde edecek.

“Kazanacaklarına inanıyoruz”
Diyalog’a konuşan veliler, çocuklarına güvendiğini ve sınavı başarı ile kazanacaklarına inandığını söyledi. Okul önünde saatlerce heyecanla bekleyen veliler, çocuklarının sınava düzenli olarak çalışıp girdiğini ifade etti. Sınavdan çıkan öğrenciler, derin bir oh çekerek, “Sınavımız iyi gitti. Kazanacağımıza inanıyoruz çünkü sınava girmemiz için ailemiz de destek oldu” dedi.

Veliler ne dedi..??

İmam Şahin: Çocuğum bu sınava girmeden önce dershaneye gitti. Abisi zaten kolejde okuyor, önünde bir örnek görünce kendisinin de tercihi bu yönde oldu. Sabah çocukta stres vardı. Kısmetinde varsa olur. Ben de bir eğitimciyim ama evlat söz konusu olunca heyecan daha farklı oluyor.

Şevket Gezer: Bu sınava girmeyi çocuğum istedi. Zaten üçüncü kez giriyor bu sınava. Sabahtan heyecanlıydı. Ben pek heyecanlı değilim açıkçası. Yaklaşık üç aydan beridir bu sınava hazırlanıyordu. Koleje giden ablaları var, onlar da biraz çalıştırdı. İnşallah sınavdan iyi bir sonuç çıkarır.

Sevcan Kayacan: Bu sınava girmeyi çok istedi. Bana da onu desteklemek düştü. Zaten bu konuda çocuklara baskı yapmak doğru değildir. Sınavın ikinci aşamasına göre daha çok heyecanlıydı. Onu heyecanlı görünce ben de heyecanlandım. Bir süre dershaneye gitti. Başaracağına inanıyorum. Başaramazsa da dünyanın sonu değil. Önemli olan çocuklarımızın hayattaki başarılarıdır.

Zeynep Duruk: Benim ikizlerim var. Kızım oğlumdan daha heyecanlıydı. Oğlum biraz daha rahattı. Aile olarak biz de heyecanlandık ama destek verme amaçlı bunu onlara yansıtmadık. Dershaneye gittiler ve sınava iyi bir şekilde hazırlandılar. Çalışmaya bu dönem başladılar, başaracaklarına inanıyorum. Zaten kızım daha hırslı yurt dışında okumak istiyor.

Sinem Hacıali: Benim çocuğum yaklaşık bir yıldan beridir sınava hazırlanıyor. Gördüğüm kadarıyla pek heyecanlı değildi. Biz de ailesi olarak rahattık. Sınava girmesine ailece karar verdik zaten kendisi de istiyordu. Başaracağına inanıyoruz ve iyi bir sonuç almasını bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473