banner564

5 ayrı senaryo

“Ülkede hükümet yoktur” diyen Özgürgün, CTP ile koalisyon olasılığına da sıcak bakmıyor

5 ayrı senaryo
banner598
   Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ülkenin hükümetsiz kalmasından yakındı. CTP-DP hükümetinin varlığı ile yokluğunun belli olmadığını söyleyen Özgürgün, olası bir CTP-UBP koalisyonuna pek sıcak bakmadığını söyledi. Özgürgün, “Sırf koltuk alacağız diye hükümete ortak olmak istemiyoruz. İlkeli, cesur kararlar alabilen bir oluşum ortaya çıkarsa ona destek veririz” dedi.
   Diyalog TV’de ‘Son Durum’ programına katılan ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ın sorularını yanıtlayan Özgürgün,  Meclis aritmetiği içinde 5 ayrı hükümet senaryosu üzerinde durdu. Senaryolar şöyle: CTP-DP, CTP-UBP, UBP-DP, UBP-DP-TDP ve 4 partinin yer alacağı Ulusal hükümet. 
   Reşat Akar’ın, “CTP kurultayı sonrasında yeni hükümet oluşumu için size gelen bir mesaj var mıdır? CTP kapınızı çalarsa, bir koalisyona sıcak bakar mısınız?” sorusuna, Özgrgün şu yanıtı verdi: 
   “Ben niye sıcak bakayım ki? Şimdi bir defa CTP-DP koalisyonu sürüyor. Ama sürüyor derken bunun varlığıyla yokluğunu hisseden varsa bir hükümet olduğunu bana söylesin. 22 ay kaybedildi bu ülkede. 22 ay kaybedildikten sonra şu anda başbakanın istifası gündemde. Eli kulağındadır. Başbakan yardımcısı zaten istifa etti ve istifa etmeden de bütün bakanlarını birer ikişer defa değiştirdi. Değişmeyen kalmadı. Bazısı iki defa değişti. Dışişleri Bakanı uzun süredir zaten yok. 
   Dolayısıyla bir hükümetin varlığından söz etmek mümkün değil. Olmadığı gibi yaptığı da hep hatalarla dolu.  Hiçbir şey yapmadan hata yaptı. Hiçbir şey yapmadan bu kadar çok hata yapıyorsa gerçekten bugün geldiğimiz noktayı gösteriyor. Halkın seçimlere katılmama ve anayasa referandumunda verdiği hayırları göz önüne almıyor kimse. Onlar hep siyasete ve siyasetçiye tepki. 
   Biz koltuk uğruna siyasette yokuz. Bizim olacağımız hükümetin ilkeli, cesur kararlar alabilen, gerçekten tıkanmış, tükenmiş, aşılamayan konuları aşabilecek güçte, enerjide ve kararlılıkta olması halinde muhalefette ya da iktidarda olalım, buna destek verebileceğimizi ve bunun olabilmesi için tekrar altının çiziyorum iktidar ya da muhalefet, bunu yapacak olana destek vereceğimizi ortaya koyduk. Böyle bir şey ne ortaya çıktı ne de ufukta görünüyor.       

Erken seçim şart oldu
   Erken seçim şarttır dedik. Erken seçimi hep çağırdık ama iki yılda da 3 seçim geçti. Önümüzde genel seçim için 3 yıl var. İlkesiz, programsız, projesiz, niyetsiz, kararsız ve en mühimi de aslında isteksiz bir hükümette yer alıp da sırf 3 seneyi geçirelim derse biri, kesinlikle böyle bir şeye ne destek veririz ne de varız. Biz ana muhalefet partisi olarak yolumuza devam ederiz. Başbakanlık görevini kim alacak onu merak ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda ne düşünür? Anayasaya göre sayın cumhurbaşkanı güvenoyu alacağına inandığı bir milletvekilini görevlendirecek. Sayın Cumhurbaşkanı buna tamam der mi demez mi o ayrı bir konu. Şu anda bir hükümet var devam ediyor. Henüz istifa etmiş değil ama parti başkanı değiştiğine göre edecektir diye düşünüyorum. Ben şu anda hükümete bakıyorum yok. 
   Bize göre erken seçimden başka çıkış yolu yok gibi görünüyor.  Halkın genelinde sorunların çözümü konusunda umutsuzluk var. Buna umut verecek bir yapı oluşması lazım. Güçlü bir irade lazım. Bunun oluşması gerekiyor ve bunun oluşması ve yürüyebilmesi demek, onun temelinin sağlam olmasının gerektiriyor. Bu aşamada böyle bir organizasyonu yapacak bir niyet görürsek, biz bunu içerisinde de yer alırız hangisi olursa olsun. Gerçekten çok güçlü bir yönetime ihtiyaç var. 

Cumhurbaşkanı’na mesaj gönderdi
   Kıbrıs sorunun a ilişkin gelişmeleri değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile sadece bir kez görüştüklerini belirten Hüseyin Özgürgün “Ben ana muhalefet partisinin lideriyim ve müzakerelerde nelerin konuşulup, tartışıldığını bilmek istiyorum. Sürece katkı koymamız için Sayın Cumhurbaşkanı’nın bizleri sürekli bilgilendirmesi gerekiyor” dedi.
   Rum tarafının ve Yunanistan’ın, garantörlüklerin ortadan kalkmasına ilişkin beklentilerini değerlendiren Özgür, Kıbrıs Türk halkının yüzde 85 gibi ezici bir çoğunlukla garantörlüklerin devamından yana olduğunu söyledi. Özgürgün, Kıbrıslı Türkleri azınlığa düşürecek ve Kıbrıs Cumhuriyetine yama yapacak bir oluşuma karşı çıkacaklarını belirtirken, budan sonraki süreçte seslerinin daha çok yükseleceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474