banner564

Gündüz vakti  dağa kaldırdılar

Ulaş Özge isimli öğrencinin kaçırılması olayında tutuklanan 3 zanlı hakkındaki soruşturma sürüyor, aranan bir kişi hala bulunamadı

Gündüz vakti  dağa kaldırdılar
banner598

 Suna ERDEN

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampüsünden Ulaş Özge isimli öğrencinin kaçırılması ve dağa götürülerek 50 bin euro borç senedi imzatılması olayı ile ilgili tutuklanan Medet Gürkan ,Burak Demir ve Halis Tanay dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Arfur Rahman Sajjadur Rahman,  Burak Demir ile Medet Gürkan’ın 9 Ocak 2019 tarihinde gündüz vakti saat 10.15 sıralarında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi içerisinde kullanımında bulunan 07 FSR 82 Antalya plakalı araç ile okulda öğrenci olan Ulaş Özge’yi kaçırdıklarını söyledi. 
Polis, zanlıların Özge’yi Taşkent Köyü’nün kuzeyinde bulunan dağlık alana götürdüklerini, 15 Ocak 2019 tarihli iki adet Yunus Emre isimli soy ismi tespit edilemeyen bir şahsa ödemesi gereken her birine 25.000 Euro'luk borç senedi imzalattıklarını mahkemeye aktardı. 
Polis, zanlı Halis Tanay’ın, Ulaş Özge’nin Türkiye’de müteahhit olan babasıyla arasında husumet olduğunu ve hisselerini almaya çalıştığının belirlendiğini mahkemeye aktardı. 
Polis, olayın ardından zanlıların, Özge’yi zanlı Halis Tanay’ın yanına götürdüğünü ve zanlı Tanay’ın, “Evet, budur” dediğinin belirlendiğini söyledi.

Azmettirici suçlamaları kabul etmedi
Polis mesele ileilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, olay yerinde yapılan incelemede toplam 36 parçadan oluşan 1 adet borç senedinin bulunduğunu belitti. Aranan 2 adet daha boç senedi olduğunu ve zanlıların kullanımında bulunan aracın 16 Ocak tarihinde bir park yerinde tespit edilerek emare alındığını belirten poli, olayla ilgili Arfur Rahman Sajjadur Rahman’ın da arandığını söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. 
Mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 7 gün daha uzatırken, söz alan Burak Demir’in avukatı müvekkilinin olayla bağlantısı olmadığını ve öğrenci olduğunu ve sınavları olduğunu belirterek, tutukluluk süresine itiraz etti.
Zanlı Halis Tanay ise “Suçlamaları kabul etmiyorum. Bu uydurma bir olay, benim ne alacağım nede borcum var. Sağlık promlemlerim var, içerde kalamam”  dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473