banner564

5’i öğrenci

Eğlenmek için Lefkoşa’dan Mağusa’ya giden ve orada kavgaya karışarak iki kişinin burnunu kırdılar

5’i öğrenci
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da geçtiğimiz Pazar sabahı, bir diskonun park alanında 2 grup arasında çıkan kavgada 2 kişinin burun kemiği kırıldı. Kalabalık guruplar arasında meydana gelen kavga ile ilgili Abdurrahman Durmuş, Ahmet Şamlıoğlu, Talat Güneroğlu, Hüseyin Karahamitli, Mehmet Şahin Sağıroğlu ve Muhammet Musa Erdem gözaltına alındı. 
    Teminat talebi ile mahkemeye çıkarılan biri hariç 5 üniversite öğrencisi zanlılar mahkemeden bir şans istedi. 
   Zanlılar, “Burada son yılımız, mezun olup gideceğiz. Bize kimse kefil olmaz,  bu yüzden bizi kefil kefaletine bağlamayınız” diyerek mahkemeden uygun teminat şartı talep etti.

Turist cezaevinde

  Olay ile ilgili soruşturmayı yapan polis, 28 Ekim 2018 tarihinde saat 02.30 sıralarında, Lefkoşa’dan Gazimağusa’ya eğlenmek için gelen zanlıların, “Lions Garden” isimli diskonun park alanında başka bir grup ile kavga ettiklerini ve Doğukan Yalın ile Mehmet Meran’ın burnunu kırdıklarını söyledi. Zanlıların Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandıklarını belirten Savaşçı,  soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.
   Hüseyin Karahamitli’nin ülkemizde turist vizesi ile bulunduğunu belirten Savaşçı, zanlının Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Polis, öğrenci olan diğer zanlıların ise teminat ile serbest bırakılmasını talep etti.
   Öğrenci zanlılar ise, son sınıfta olduklarını ve kefil bulamayacaklarını belirterek, mahkemeden, kefil kefaletine bağlanmamalarını talep etti. 
   Mahkeme, zanlılardan Hüseyin Karahamitli’nin 15 günü geçmemek kaydı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Diğer zanlıların ise 5 bin TL nakdi kefalet ödemeleri ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunmaları şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına karar verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474