banner564

6 ay hapislik verildi

Evinde; tabanca, canlı mermi ve şarjör bulunan Namık Seven, ‘baba yadigarı’ diyerek savunma yaptı, ama ceza almaktan kurtulamadı

6 ay hapislik verildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kuzucuk köyünde geçtiğimiz yıl Şubat ayı içerisinde tabanca, canlı mermi ve şarjör tasarrufunda bulundurduğu tespit edilen Namık Seven dün Gazimağusa Ağır Ceza mahkemesinde yargılandı.
Mahkemeye olguları aktaran İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, sanığın alınan bir ihbar ile 26 Şubat 2013 tarihinde evinde yapılan aramalar sonucu 1 adet tabanca, 59 adet canlı mermi, 4 adet boş kovan ve 1 adet şarjör bulundurduğunun tespit edildiğini söyledi.  Sanığın  ifadesinde konu tabancanın kendisine babasından kaldığını ve 2006 yılının Eylül ayından itibaren tasarrufunda bulundurduğunu itiraf ettiğini söyleyen İldeniz, sanığın benzer sabıkasının olmadığını aktardı.

Mahkemeden özür diledi...
İldeniz’in ardından söz alan sanık avukatı tabanca ile mermilerin babasından sanığa kaldığını, polislerin tabancayı bulduğunda silahın kurulu olmadığını, tabancanın baba yadigarı olduğunu ve sanığın böyle bir suçtan ötürü huzurlarında bulunmasından ötürü mahkemeden özür dilediğini söyleyerek, mahkemeden müvekkiline mülayim davranmasını talep etti.
Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Başkan Ömer Güran, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, verilecek olan cezanın ibret verici ve caydırıcı olması gerekliliğinin altını çizdi. Sanık lehindeki hafifletici nedenleride değerlendirdiklerini söyleyen Güran, tüm hususları titizlik ile değerlendirdikten sonra sanık Namık Seven’i 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473