banner564

6 gün daha içerideler

Polisin şüphe üzerine durdurduğu araçta bulunan uyuşturucu ile ilgili olarak tutuklanan Mutale David Lunda ve Opomipo Ayankoya’nın tutukluluk süresi uzatıldı

6 gün daha  içerideler
banner598
Başkent Lefkoşa’da polisin şüphe üzerine durdurduğu araçta bulunan uyuşturucu ile ilgili olarak tutuklanan Mutale David Lunda ve Opomipo Ayankoya isimli zanlılar dün ek tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran polis, zanlılar Mutale David Lunda ve Opomipo Ayankoya’nın 2 Temmuz 2016 tarihinde saat 16.40 raddelerinde Haspolat’da kullanımlarında bulunan kiralık aracın şüpheli görülmesi üzerine polis tarafından durdurulduklarını belirtti. 
Araçtan inen zanlı Lunda’nın cebinde bulunan yaklaşık yarım gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu maddeyi aracın altına atarken tespit edildiğini söyleyen polis, zanlı Lunada’nın vermiş olduğu gönüllü ifadesinde uyuşturucu maddeyi Ayankoya’dan aldığını söylediğini belirtti.

Evlerinde de uyuşturucu bulundu…
Zanlıların evlerinde arama yapıldığını da aktaran polis, zanlı Ayankoya’nın evinde içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan sigara izmaritleri ile bir adet sigara bulunduğunu ayrıca yatak odasında yapılan aramada ise uyuşturucu madde öğüttüğüne inanılan ve üzerinde kalıntı olduğu düşünülen öğütücünün 
tespit edilerek emare yapıldığını söyledi. 

Kan ve idrar örneği vermeyi reddettiler
Polis, zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini, kan ve idrar örneği vermeyi reddettiklerini de mahkemeye aktardı. Başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını aranan emareler ve olayda bir şahısın daha olduğuna inanıldığını belirten polis, tahkikat maksatlı zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Yargıç Murat Soytaç huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek tahkikatın devam ettiğini göz önünde bulundurarak zanlıların soruşturma maksatlı 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2016, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474