banner564

Birleşme tehlikede

Başbakan Özgürgün’ün “Güzelyurt verilemez” açıklamasını ‘küstahlık’ olarak değerlendiren Rum Belediye Başkanı Pittas, “Bunu pazarlık dahi yapmayız” dedi ve ekledi:

Birleşme tehlikede
banner598
 Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün “Güzelyurt verilemez” şeklindeki açıklamasına, kentin eski belediye başkanı Haralambos Pittas’tan çok ağır yanıt veldi.
   “Özgürgün’ün küstah tutumunu kınıyorum” diyen Pittas, Güzelyurt’un (Omorfo) pazarlık malzemesi olamayacağını, buna izin vermeyeceklerini söyledi.
   Özgürgün’ün açıklamasını “Kabul edilemez, kışkırtmacı ve küstahca” bulduğunu söyleyen Pittas, bu tür tavırların Kıbrıs’ta devam etmekte olan birleşme çabalarını da tehlikeye attığını belirtti. 
   Omorfo halkının hiçbir şart altında evlerine dönme hakkından vazgeçmeyeceğini söyleyen Pittas “Omorfo Özgürgün’ün malı değildir. Buradaki topraklar yasa dışı bir şekilde silah zoruyla zapt edildi”dedi.
    “Kıbrıs`ın 1974`teki Türk işgalinden sonraki oldu bittilerin Özgürgün`e, Mustafa Akıncı`nın yasa dışı rejimine ve Ankara`ya topraklarımız üzerinde hak vermiyor” diyen Pittas, Omorfo Rum Belediye Meclisi`nin oybirliğiyle Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos`u onurlandırarak 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü düzenlenecek bir etkinlikle şehrin anahtarını vereceğini de duyurdu.

Özgürgün: Cevap vermeye bile değmez
Haralambos Pittas’ın açıklamalarının ardından Diyalog muhabirinin görüşüne başvurduğu Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Uyduruk bir makamın, uyduruk başkanının ifadeleridir bunlar” dedi.
Özgürgün, Pittas’ın açıklamalarının cevap bile vermeye değmeyeceğini, dünkü söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2016, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474