banner564

6 kişi aranıyor

Gündüz vakti kavgaya tutuşan Iraklı iki gurup bıçak, kemer, zincir, demir çubuklarla Lefkoşa’yı savaş alanına çevirdi

6 kişi aranıyor
banner598

 Suna ERDEN

   Gündüz vakti sokak ortasında kavga eden Iraklı öğrenci gurubun Lefkoşa’da Belediye yolunu savaş alanına çevirdiği bildirildi. Meydan muharebesine katılan 11 Iraklı’dan 5’inin tutuklandığını, 6’sının arandığını bildiren polis, olayın alacak-verecek meselesinden kaynaklandığını aktardı.
   Gözaltına alınan Osed Alkhatib, Zakaria Layla, Safian Fatahalla, Yahia Elmıssınd ve Talal Basem dün tutuklama talebiyle dün mahkemeye çıkarıldı.  
Duruşmada olayı aktaran polis, 3 Aralık tarihinde saat 13.10 sıralarında Lefkoşa’da Belediye Bulvarı üzerinde Osed Alkhatib, Zakaria Layla ve Safian Fatahalla’nın bir taraf, Yahia Elmıssınd ile Talal Basem’in karşı taraf olup, kavga ettiklerini söyledi. 
Polis, alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 5 veya 6 kişinin daha yer aldığını ancak henüz tespit edilemediklerini belirtti. 
Polis memuru, kavgada birbirlerine vuran zanlıların çevreyi de rahatsız ettiklerini dile getirdi.
Olaydan sonra 5 zanlının tutuklandığını, aranan 5 veya 6 kişi olduğunu kaydeden polis, kavga ile ilgili kamera görüntülerinin de incelendiğini söyledi.

Aranan şahıs ve emare var
Polis, olayda bıçak, kemer, zincir ve demir çubuk bulunduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis, soruşturmanın henüz yeni başladığını, mesele ile ilgili alınması gereken birçok ifade ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu ayrıca meselede kavgaya karışan şahıslar ve emarelerin halen arandığını söyledi. 
Polis, mesele ile ilgili olarak hangi zanlıların bıçak taşıdığı ve kimin tecavüz-i alet kullandığı ile ilgili incelemelerin halen devam ettiğini belirterek, 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2019, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473