banner564

7 ayda bitecek 

Yıllardır verilen mücadelenin sonunda Girne-Alsancak yolu için nihayet ihaleye çıkıldı 

7 ayda bitecek 
banner598

 Çiğdem AYDIN

Girne ile Alsancak ve Lapta’yı bir birine bağlayacak yol için yıllardır verilen mücadelenin sonunda nihayet dün ihaleye çıkıldı. Merkezi İhale Komisyonu  (MİK) Girne-Alsancak anayolu için birinci etap ihalesi için teklif kabul ettiğini duyurdu. 
Yaklaşık 12 milyon TL’lik ihale, Maliye Bakanlığı’nın öz kaynaklarından karşılanacak. 
İhaleye İnşaat Encümeni’ne kayıtlı birinci sınıf karne almış müteahhitler başvurabilecek.
MİK, yol ihalesi için 27 Kasım 2019 tarihi Çarşamba günü saat 10.00’a kadar teklif kabul edecek. 
MİK’ten yapılan açıklamada ihale için toplam tahmini değer KDV hariç 10 milyon 909 bin 926 TL. KDV ile birlikte takribi 12 milyon TL’lik bir ihale sonuçlandırılmış olacak. 

Başkan Ataser hükümete teşekkür etti 
Konuyla ilgili Diyalog’a konuşan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, yol için kaynak yaratan hükümete teşekkür etti. 
Girne -Alsancak - Lapta yoluyla ilgili yaptıkları çalışma ve mücadele sonucu dün itibari ile ihale sürecinin başladığını kaydeden Ataser, 7 ayda yolun bitirilmesinin öngörüldüğünü açıkladı. 
Bunun ilk etap olduğunu ve Yeşiltepe kavşağına kadar gideceğini söyleyen Ataser, şunları ifade etti:
“İkinci bir etap talebimiz var. Bu da bütçeye bağlı, öz kaynaklarla bu ihaleye çıkıldı. İkinci etaba da çıktığımızda inşallah yol sorunumuz tamamen sonuçlanmış olacak.”
İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte sürecin 210 gün içinde tamamlanmasının planlandığını anlatan Ataser, “Bu ihalede sadece yol değil, alt yapı ödemelerini de kapsıyor. Yani su, elektrik, telefon gibi sorunlar da çözülecek.  Alt yapıyla birlikte yol da yapılacak. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474