banner564

TASAM’dan  Tatar’a övgü

Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı ödülü, KKTC Başbakanına verildi

TASAM’dan  Tatar’a övgü
banner598

 Başbakan Ersin Tatar’a, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı ödülü takdim edildi.  

İstanbul temasları çerçevesinde 38’inci İstanbul Kitap Fuarı’nı ziyaret eden, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı’ya demeç veren Tatar, daha sonra 5. İstanbul Güvenlik Konferansı Gala Yemeği’ne ve Stratejik Vizyon Ödülleri Töreni’ne katıldı. Yemek ve Ödül Töreni’ne, TASAM tarafından düzenlenen "İstanbul Güvenlik Konferansı"nda açılış konuşması yapan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da katıldı.
Tatar’a burada Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından bu yıl 12’ncisi verilen Stratejik Vizyon Ödülleri kapsamında kendisine verilen “Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü” takdim edildi. 
Başbakan Ersin Tatar’ın “yeni bir kabineyle çok vizyoner şekilde göreve başladığını” ifade eden Şensoy, daha önce dünyadan çeşitli liderlere verilen bu ödülü kabul ettiği için Ersin Tatar’a teşekkür etti.
Etkinlikte GAÜ ve KAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar da İş İnsanı Ödülü aldı. 
Başbakan Ersin Tatar da, ödülü alırken yaptığı konuşmada kendisini bu ödüle layık gördükleri için teşekkür etti.
Tatar, bu ödülü Kıbrıs Türk halkı adına aldığını kaydetti.

“Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayacağız”
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayacağını, egemenliğinden, istiklalinden, güvenliğinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nden vazgeçmeyeceğini kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal’in ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Tatar, Atatürk’ü sevgi, saygı ve rahmetle andığını ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473