banner564

7 yıl yatacak

Uyuşturucu suçu işleyip, ihraç edildikten sonra tam 33 kez sahte kimlikle ülkeye giriş-çıkış yapan Ömer Yurt’un yeni yurdu cezaevi oldu

7 yıl yatacak
banner598

 Suna ERDEN

Uyuşturucu suçlarından yargılanıp ihraç edildikten sonra başkasına ait kimlik ile ülkeye gelen ve 5 bin TL karşılığında 450 adet extacy hap ithal eden Ömer Yurt hakkındaki davada karar açıklandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 7 yıl hapse mahkum edildi. Sanık hakkındaki kararda uyuşturucuyu ticari amaçlı ithal etmesi, ayrıca ülkeye 33 kez başkasına ait  kimlik ile giriş çıkış yapmış olması etkili oldu.
Kararda öncelikle olgular aktarıldı. Sanık Ömer Yurt’un 7 Mayıs 2019 tarihinde saat 23.45 sıralarında Ceyhan Taşkın’a ait kimlik ile ülkeye giriş yaptığı belirtildi. Ercan Havaalanı’nda başkasına ait kimlik ile giriş yaptığı tespit edilen sanığın gözaltına alındığı, eşyalarında yapılan aramada 450 adet uyuşturucu hap bulunduğu kaydedildi.

Toplum için tehlikeli
Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır, uyuşturucu suçlarının toplumda ciddi huzursuzluk yarattığına değinip, toplumda yarattığı tehlikelere dikkat çekti. Kır, uyuşturucu suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Kır, sanığın uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla 5 bin TL karşılığında 450 hapı ithal ettiğini ve bu miktarın azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu söyledi. Kır, sanığın işlediği suçların uzun süreli hapis cezası öngördüğüne de değindi. Kır, sanığın işlemiş olduğu uyuşturucu madde tasarruf suçunun ülkemizde son dönemde yaygın suç türlerinden olduğunu, bu tür suçlara ceza takdir ederken caydırıcı olması gerektiğinin altını çizdi. Kır, sanığın daha önce de uyuşturucu ithali suçundan yargılanıp, ihraç edildiğini ve başkasının kimliğine bürünerek, 33 kez KKTC’ye giriş çıkış yapmasını da aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 
Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdikten sonra 7 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474