banner564

7 yıla kadar yolu vardı

Ayrılmak isteyen kız arkadaşını darp edip, kalçasını kıran Özdinç Taşkeser 10 ay hapislik cezasıyla kurtuldu

7 yıla kadar yolu vardı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 2017 yılında meydana gelen olayda kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşının kaldığı öğrenci yurduna giden Özdinç Taşkeser, Ş.P. isimli kadını ciddi şekilde darp etti. 
Sanık, kız arkadaşının yüzüne vurup darp ettikten sonra elleri ile havaya kaldırıp daha sonra yere fırlattı. 
Darp edilen ve yükseğe kaldırıldıktan sonra yere atılan 23 yaşındaki genç kadının kalçası kırıldı.
Hastanede 6 hafta boyunca tedavi gören genç kadını bu hale getiren sanık hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Mahkeme, darp edilen genç kadının şikâyetini geri çekmiş olmasından dolayı sanığa 10 ay hapis cezası verebildi.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada sanık aleyhine mahkeme heyetinin oy birliği ile verdiği kararı açıklandı.
Kararı okuyan Hüdaverdi, sanığın işlediği “Vahim zarar ve ciddi darp” suçlarının ciddiyetine vurgu yaptı. Hüdaverdi, sanığın işlediği vahim zarar suçlarının 7 yıla, ciddi darp suçunun 3 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi suçlardan olduğunu ifade etti. Hüdaverdi, sanık Özdinç Taşkeser’in kıskançlık yüzünden kavga ettiği kız arkadaşının saçlarından tutup, havaya kaldırarak, darp edip, kalça kemiğinin kırılmasına neden olduğunu belirtti. Hüdaverdi, darp edilen kadının ameliyat olduğunu ve tedavisinin 6 hafta sürdüğünü söyledi. Yargıç, genç kadının şikâyetini geri çekmiş olduğunu da söyledi.
Hüdaverdi, ağır ve vahim suçlarda kamu yararı dikkate alınarak, caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine değindi. Hüdaverdi, sanığa oybirliği ile 10 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474