banner564

730 bin liraya mal oldu

Tatlısu’da, 2 yılda tamamlanan yeni belediye binasının açılışı yapıldı

730 bin liraya mal oldu
banner598
Tatlısu Belediyesi’nin öz kaynaklarının yanı sıra, Türkiye’deki kardeş belediyelerin ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkısıyla yapılan ve yaklaşık 2 yılda tamamlanan binanın açılışı için tören düzenlendi. 
Törende sırasıyla Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, TC Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuştu. Törende Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) adına proje müdürü Ali Güralp’a, kardeş belediyelerden Altınova Belediye Başkanı Metin Oral’a, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adına Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Çakıltaş’a plaket takdim edildi.

Orçan: Sağlıklı ve verimli çalışma ortamı
İlk sözü alan Belediye Başkanı Hayri Orçan, halka yıllardır eski bir binada hizmet verdiklerini kaydederek, gerek personelin sağlıklı ve verimli ortamda çalışabilmesi, gerekse halka iyi, kaliteli ve hızlı hizmet verilebilmesi için yeni bir binaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. 
Belediye binasının yaklaşık 730 bin TL’ye mal olduğunu anlatan Orçan, bunun yüzde 80’lik kısmının Tatlısu halkının ödediği vergilerden karşılandığını belirtti.
TC Lefkoşa Büyükelçiliği adına konuşan Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun, binanın Tatlısu halkına hayırlı olmasını diledi.
İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay törendeki konuşmasında, her yeniliğin hizmette motivasyon sağladığını, bunun da hizmet kalitesine yansıdığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş konuşmasında, Tatlısu Belediyesi’nin borçsuz oluşuyla ve hizmetleriyle örnek bir belediye haline geldiğini söyleyerek, “Tatlısu halkına ve uzun müddet yalnızlık çekmiş Tatlusu’yu ülkenin örnek belediyesi haline getiren gelmiş geçmiş belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Siber: İstenirse oluyormuş
Meclis Başkanı Sibel Siber de konuşmasında Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ın konuşmasına işaret ederek, “İstenirse oluyormuş” dedi.
Sürekli negatif mesajlar vermenin halklarda özgüven eksikliği yarattığını kaydeden Siber, “Biz yapamayız, biz beceremeyiz, olmaz gibi karamsarlıklar bizi geriye götürür, ileriye değil” ifadesine yer verdi.

Eroğlu: Başarılı bir işin örneği
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törendeki konuşmasında Tatlısu’da bulunmaktan onur ve mutluluk duyduğunu vurguladı.
Belediye Başkanı Hayri Orçan’a, belediye çalışanlarına ve bölge halkına teşekkürlerini ileten Eroğlu, “Tatlısu halkı en çok belediyesinden hizmet beklemektedir. Elbette ki ondan sonra devlet geliyor. Devlet eli uzatılmadığı yerlerde fazla gelişmeler olmayabilir. Ama bu arada yetenekli belediye başkanlarımız halkın da desteğini aldığı takdirde çok başarılı hizmetler ortaya koyabilir. Bunun en güzel örneği Tatlısu Belediyesi binasının ortaya çıkışıdır” dedi. 
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek binanın açılışı yapıldı ve bina dolaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473