banner564

8 gün arayla  6 el ateş edildi

Kahve Deryası isimli mekânın sahibi Murat Palabıyık’ın evine ve aracına silahlı saldırı düzenlemekle suçlanan Türkistan Gülce tutuklandı

8 gün arayla  6 el ateş edildi
banner598

Suna ERDEN
Girne’de Kahve Deryası isimli mekânın sahibi Murat Palabıyık 8 gün ara ile iki kez silahlı saldırıya uğradı. İlk saldırı 1 Aralık tarihinde gerçekleşti, olayda Palabıyık’ın park halindeki aracına iki el ateş edildi. İkinci olay 9 Aralık tarihinde meydana gelirken, bu kez de Palabıyık’ın evine gece yarısı 4 el ateş açıldı.
Palabıyık’ın polise verdiği ifadede Veysi Çelik tarafından tehdit edildiğini söylediği açıklandı. Adam yaralama dahil ülkede birçok suça karışan ve Aralık ayı 2017 tarihinden ülkeden ihraç edilen Veysi Çelik’in telefon ve sosyal medya aracılığı ile Palabıyık’ı tehdit ettiği belirtildi. Polis, yaptığı soruşturma sonucu Veysi Çelik adına çalışan Türkistan Gülce’yi tespit ederek gözaltına aldı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Olaylarla ilgili soruşturmayı yürüten polis, duruşmada olguları aktardı. İlk saldırının 1 Aralık 2018 tarihinde saat 02.00 sıralarında Girne’de Zafer Caddesi üzerinde meydana geldiğini belirten polis, 
Murat Palabıyık’a ait MU 149 plakalı BMW Jeep araca iki el ateş edildiğini söyledi. Polis, kurşunlardan birinin aracın ön kısmına diğerinin ise aracın lastiğine saplandığını ifade etti. 
Olay yerinde yapılan incelemede iki adet 9 mm boş kovan ile araç lastiği içerisinde bir adet mermi çekirdeği bulduklarını açıklayan polis, 9 Aralık tarihinde ise bu kez Palabıyık’ın evine ateş açıldığını söyledi. 

Dört el ateş edildi
Polis, kimliği meçhul kişi ya da kişilerin eve 4 el ateş açtıktan sonra kayıplara karıştıklarını ifade etti. Her iki olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını, Murat Palabıyık’ın ifadesinde kurşunlama vakalarından önce ihraç edilen ve şu anda Türkiye’de bulunan Veysi Çelik’in kendisini telefonla ve sosyal medya üzerinden tehdit ettiğini söylediğini aktardı. 
Olay yerindeki kamera görüntülerinden bir araç tespit edildiğini, geniş çaplı soruşturma sonucu aracın H.D. isimli bir şahsa ait olduğunu belirlediklerini ifade eden polis, zanlı Gülce’nin eşi ile H.D.’nin aynı yerde çalıştığını, bu nedenle zanlının söz konusu aracı kullanmış olabileceğini kaydetti.
Polis, zanlının 11 Ekim 2018 tarihinde Kahve Deryası’na giderek Veysi Çelik ile Palabıyık’ı telefonda görüştürmeye çalıştığını ancak Palabıyık’ın bunu kabul etmediğini söyledi. 

Suçlamaları kabul etmiyor
Polis, zanlının önceki gün tespit edilerek gözaltına alındığını, ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini, Veysi Çelik ile Palabıyık’ı tanıdığını ancak olaylarla ilgisi olmadığını söylediğini aktardı. 
Polis, zanlının tutuklu olduğun esnada Veysi Çelik’in telefonla kendilerine ulaşıp, Murat Palabıyık’ın birçok insanı dolandırdığını, ancak kendisinin suçla ilgisi olmadığını söylediğini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini, zanlının cep telefonunun inceleneceğini kaydeden polis, bir gün tutukluluk talep etti. Mahkeme, zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473