banner564

98 yıllık ortak coşku

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Lefkoşa ve diğer ilçelerde törenler düzenlendi

98 yıllık ortak coşku
banner598
 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de törenlerle kutlandı.
   19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 08.00’de Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan yaptığı konuşma ile başladı. Başkent Lefkoşa ile ilçe, kasaba ve köylerde Atatürk anıtlarına çelenk koyma törenleri gerçekleştirildi.
   Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki tören, ani sağanak nedeniyle kısa süre gecikmeli başladı.
   Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı baklanlar, milletvekilleri ile diğer yetkililer katıldı.
   Törende Atatürk Anıtı’na çelenkler sunularak saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden tören, Anıtkabir’den getirilen toprağın Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya takdim edilmesiyle son buldu. 

Berova: 98 yıllık mutluluk ve heyecan   
   Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın büyük bir anlam ve öneme sahip olduğunu kaydetti.
   Atatürk’ün 19 Mayıs’ta, milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu vurgulayan Berova, “ İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 98. yıl dönümüne ulaşmanın, mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz” dedi.


İskele’de törenler düzenlendi
   19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İskele’de de düzenlenen törenle kutlandı.  Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende, anıta çelenkler konularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
   İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterisinin de yer aldığı törende, şiirler de okundu.

Ataoğlu: Cumhuriyet gençlere emanet
   Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
   Ataoğlu mesajında , Mustafa Kemal'in, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin, bir milletin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini kaydetti.
   Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı bilinçle mücadelesini sürdürdüğünü belirten Ataoğlu, “Atatürk gençliğine olan güvenini kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiştir. Gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Bu bağlamda biz de millet ve devlet olarak gençlerimizle övünüyoruz ve onlara güveniyoruz. Gençlerimiz, geleceğimiz, yarınlarımızın teminatıdır” dedi.

Kimler mesaj yayınladı?
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla; Kıbrıs Akocaklar Derneği Genel Başkanı Levent Kanioğluları, Yeniden Doğuş Paritsi (YDP) ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474