banner564

AB destekli

"Turizm Yoluyla Bölgesel Kalkınma ve Lapta Bölgesi Kapasite Geliştirme Projesi” tanıtıldı

AB destekli
banner598
Lapta Belediyesi ile Avrupa Birliği Komisyonu arasında 19 Ağustos 2014’te gerçekleşen imza töreni ile yürürlüğe giren “Turizm Yoluyla Bölgesel Kalkınma ve Lapta Bölgesi Kapasite Geliştirme Projesi” hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Belediyeler Birliği’nde saat 10:00’da düzenlenen basın toplantısında projeyle ilgili detaylar anlatıldı ve Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile Avrupa Komisyonu Program Takımı Başkanı Alessandra Viezzer birer konuşma yaptılar.
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, projenin Avrupa Birliği’nin Kırsal topluluklarda yaşam kalitesini artırma programı çerçevesinde, köy girişimleri yolu ile toplumsal kalkınma fonundan destek sağlayacağını ifade etti.
Lapta Belediyesi Management Center, TEP-DER, AKÇEV-DER ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, ortaklığında yürütülecek projenin toplam maliyetinin 555,226 Euro olduğunu ifade eden Namsoy, projeye Avrupa Birliği tarafından 471 in 943, Lapta Belediyesi tarafında da 83 bin 283 Euro katkı sağlanacağını belirtti. 

Viezzer: Güzel bir gösterge
Avrupa Komisyonu Program Takımı Başkanı Alessandra Viezzer de projenin başlama anonsunun yapıldığı bu basın toplantısında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Projenin Kuzey Kıbrıs’ın Kuzey Batı kısmındaki kırsal kesimde yaşayan insanların hayat kalitesini artırmak için sivil toplum örgütleri ile yerel yönetimlerin iş birliği içerisinde çalışmasının güzel bir göstergesi olduğunu kaydetti.  Ortak amaçlar doğrultusunda tüm tarafların sinerji içerisinde birlikte çalışarak projeyi hayata geçirmesinin de güzel olduğunu dile getiren Viezzer, projenin başarı için altyapı, kapasite geliştirme aktiviteleri, çevre bilincini artırmak ve bugünkü basın toplantısıyla ortaya konan bir iletişim stratejisi içerdiğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474