banner564

AB hayali suya düştü

Sahte Bulgaristan kimliği ile Güney Kıbrıs’a gitmek isteyen Serhat Sığırtmaç, amacına ulaşamadan Lokmacı Sınır Kapısı’nda yakalandı

AB hayali suya düştü
banner598
Sahte Bulgaristan kimliği ile Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs’a gitmek için kısa bir süre önce Türkiye’den geldiği öğrenilen Serhat Sığırtmaç, amacına ulaşamadan Lokmacı Sınır Kapısı’nda yakalandı. Görevli memura sahte kimlik verdiği tespit edilerek gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlının 17 Eylül tarihinde üzerinde kendi resmi bulunan sahte Bulgaristan pasaportu ile Güney Kıbrıs’a gitmeye çalışırken yakalandığı, gözaltına alınan zanlının gönüllü ifade verdiği açıklandı. Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığı, sahte kimlik kartını hazırlayan şahsın tespit edildiği ve arandığını belirtilerek tutukluluk talep edildi. Mahkeme devam eden soruşturma aşamasında zanlının ilk etapta bir gün süre ile polis hücresinde kalmasına karar verdi.
Bu arada mahkemede söz hakkı alan zanlı Türkiye’ye gönderilmeyi talep etti. Duruşmaya bakan yargıç KKTC’de suç işlediğini, yasalara göre suçun işlendiği yerde yargılanması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473