banner564

AB konuları ele alındı

Özersay ile Mavroyannis’in görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü

AB konuları ele alındı
banner598
Kıbrıslı Türk Müzakereci Özersay ile Rum müzakereci Mavroyannis’in dün saat 10.00’da başlayan görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü.
Ara bölgede müzakereler için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tahsis edilen binada yapılan görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı’nda basına açıklamalarda bulunan Özersay, ele aldıkları konuların başında Avrupa Birliği (AB) ile geçiş dönemi uygulamaları ve düzenlemeleri konularını ele aldıklarını söyledi.
Bir sonraki liderler görüşmesinde liderlerin ele almayı düşündüğü konulara da değindiklerini belirten Özersay, yeni ortaklığın ortaya nasıl çıkacağının geçiş dönemi düzenlemeleriyle yakından ilgili olduğunu vurguladı.
Özersay, “Bu konuda aramızda önemli bir görüş ayrılığı olduğunu söyleyebilirim ama bunu tartışmaya devam edeceğiz. Rum tarafının bugün geçiş döneni konusunda bir önerisi oldu. Kıbrıs Türk tarafının da çözüm ertesinde ikametle ilgili olarak düşüncelerini içeren bir önerisi oldu” dedi.
Müzakereciler düzeyindeki bir sonraki toplantıda hangi konuları ele alacakları konusunu da görüştüklerini belirten Kıbrıslı Türk Müzakereci Özersay, toplantının 9 Temmuz Çarşamba günü olacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474