banner564

“Depresyonda”

Mahkeme heyetini bilgilendiren Dr Tijen Sökmez, Kezban Yönlüer’in psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle duruşmaya gelemediğini aktardı

“Depresyonda”
banner598
Başkan Bahar Saner,  Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Mahkeme heyetinin  dün huzuruna çıkması beklenen Kezban Yönlüer’in  Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve  Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olduğu belirtildi. Sanığın avukatı Emre Kadri, dünkü duruşmada Müvekkilinin Sağlık sorunları olduğunu öne sürerek duruşmaya doktor tanık getirtti. 
Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastanesi’ne görevli Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, Kezban Yönlüer’in depresyonda olduğunu ve duruşmaya çıkarak kendisini savunacak durumda olmadığını  belirtti. Bunun üzerineMahkeme heyeti, duruşmayı yeniden erteledi.
Gönyeli’de 2 yıl önce meydana gelen kazada,  Alkın Coşkun’un ölümüne neden olduğu gerekçesi ile yargılanan Kezban Yönlüer sağlık sorunları nedeni ile duruşmalara katılmıyor.  26 Haziran tarihinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesince  itham edilmesi beklenen ancak astım hastalığı gerekçesiyle Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne yatırıldığı belirtilen Yönlüer’in tutuklanarak 27 Haziran tarihinde duruşmaya getirilmesi kararlaştırılmıştı. 

Yolda sinir krizi geçirmişti
Ancak mahkeme Polisi eşliğinde hastaneden alınan Yönlüer, yolda sinir krizi geçirmiş, onun yerine doktoru mahkemeye çıkarak tanıklık etmişti. Doktoru Yönlüer’in astım atağı geçirdiğini, sağlığının duruşmaya çıkacak kadar elverişli olmadığını, şiddetli bir krizin ölüme neden olabileceğini söylemiş, buna ikna olan Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyet, duruşmayı 1 Temmuz tarihine ertelemişti. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesindeki dünkü duruşmaya da katılmayan  Yönlüer’in Avukatı  Emre Kadri, Müvekkilinin sağlık sorunları olduğunu öne sürerek duruşmaya doktor tanık getirtti. Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastanesi’ne görevli Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, Kezban Yönlüer’in depresyonda olduğunu, ve duruşmaya çıkarak kendisini savunacak durumda olmadığını söyledi. Sökmez, kazanın ardından Sanığın bir travma yaşadığını ve  Psikolojik tedavi görmesi gerektiğini kaydetti. 

“Polis arabasından atlayabilir...”
Dr. Sökmez, Mahkemenin bu tür suçları işleyen sanıkları psikolojik tedaviye yönlendirmesi gerektiğini ifade ederek, “Güzelyurt anayolunda 4 akademisyenin yaşamını yitirdiği  Trafik kazası ile ilgili sanığın tedavisine başlandı ve olumlu sonuçlar verdi. Kezban Yönlüer de yaşadıklarından dolayı bir travma yaşadı. Mahkemenin daha önceden sanığı Psikolojik tedavi için yönlendirmesi gerekiyordu” şeklinde konuştu. Doktor, sanığın zorla duruşmaya getirilmesi halinde Polis aracından atlayabileceğini, mahkemede kendisine zarar verebileceğini, İntihara teşebbüs edebileceğini öne sürdü. Kezban Yönlüer’e ilaç tedavisi uyguladığını ve ilaç tesiri altında olan Sanığın mahkemeye gelip kendisini savunacak durumda olmadığını savundu.

Sıra itham edilmeye gelince aksadı
Doktorun tanıklığı üzerine Başkan Saner, sanığın daha önce mahkemeye birkaç kez geldiğini ancak itham edilip duruşmalara başlanacağı vakit sorunlar çıktığını, sanığın sürekli mahkemeye doktor ve rapor gönderdiğini ifade ederek, “Duruşmayı birkaç kez erteledik. Daha önce mahkemeye gidip geldi ve bir sorun yaşanmadı. Tam itham edilip duruşmalarına başlanacağı zaman sanık sürekli rapor göndermeye başladı” dedi.

Saner: Bu gerçekle yüzleşmeli
Saner, “Sanık eninde sonunda bu mahkemede yargılanacak. Bu gerçekle yüzleşmesi gerekiyor” diye konuştu. Yargıç Saner’in, sanığın tedavisinin ne kadar sürebileceği yönündeki sorusuna  Dr Tijen Sökmez, tedavi süreciyle ilgili kesin bir tarih veremeyeceğini söyledi.
Mahkeme heyeti doktorun tanıklığını kabul ederek Yönlüer’in sağlık durumunun kötü  ve Duruşmaya çıkmasının sakıncalı olduğuna ikna olduklarını açıkladı. Heyet, duruşmayı 14 Temmuz 2014 tarihine erteledi. Heyet, sanığın 14 Temmuz tarihinde mahkemede olacağına dair 5 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına, imzalamaması durumunda tutuklanarak mahkemeye getirilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474