banner564

İkisinin de başı belada

Üzerinde Vizör marka tabanca ve 4 adet canlı mermi bulunan İlhan Toğrul, silahı Abdullah Çoban’dan satmak için aldığını iddia etti

İkisinin de başı belada
banner598
Başkent Lefkoşa’da polisin bir araçta yolcu olarak bulunan İlhan Toğrul’un üzerinde yaptığı aramada ruhsatsız tabanca ve  4 canlı mermi tespit edildi. Polise gönüllü ifade veren Toğrul, tabancayı Abdullah Çoban’dan satmak için aldığını itiraf etti. Toğrul’un verdiği ifade doğrultusunda polis, Abdullah Çoban’ı da gözaltına aldı.  Polis, hakkında soruşturma başlattığı her iki zanlıyı tutuklama talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarttı. Polis memurunun mahkemede verdiği ifadede, Lefkoşa’da Cürümleri Önleme Ekiplerinin önceki gün saat 19.30 sıralarında H.Ö’nun kullanımındaki FT 683 plakalı araçta yaptıkları aramada araçta yolcu olarak bulunan İlhan Toğrul’un üzerindeki tulumun cebinde 7.65 mm vizör marka silah ve şarjöre takılı 4 adet mermi tespit ettiklerini söyledi. 

Tabancanın nereden geldiği araştırılacak
Polis, Zanlı İlhan Toğrul’un Tabancayı Haspolat’ta Abdullah Çoban isimli şahsın satması için kendine verdiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis, ifade üzerine zanlı Abdullah Çoban’ın da gözaltına alındığını açıkladı. Her iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis memuru, Tabancanın nereden geldiğini araştıracakların ve  balistik inceleme yapacaklarını söyledi. Polis, yürütülen soruşturma aşamasında zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474