banner564

AB Tüzüğü de uygulanmıyor

Güneyden kuzeye turist akışı artıyor, alış-verişler azalıyor

AB Tüzüğü de uygulanmıyor
banner598
Melin DOBRAN
Güney Kıbrıs’tan, kısa süreli de olsa kuzeye geçen turist sayısında önemli artışların olduğu belirtiliyor. Özellikle Lokmacı sınır kapısından yürüyerek kuzeye geçen turistler Arasta çarşısında dolaşıyor, daha sonra Büyük Han ve Selimiye camisini ziyaret ediyor.
   Diyalog’a konuşan bölge esnafı, turist artışının sevindirici olduğunu, ancak alış-verişlerde artış yerine her geçen gün azalma olduğunu belirtiyor.
   Turistlerin, Rum gümrük memurları tarafından korkutulduğunu belirten esnaf, Yeşilhat Tüzğü’nün de uygulanmadığını belirtiyor ve KKTC yetkililerinin bu konuyu AB yetkilileriyle ele almasını istiyor.
   “Türk tarafına geçen turistler, güneyden daha ucuz olan hediyelik eşyalarımızı inceleyip gidiyor. Satın almak isteyenler de Rum gümrüğünden korkuyor” diyen bölge esnafı, güneye geçen Kıbrıslı Türklerin bol tarafından alış-veriş yaptığını belirterek, tek yanlı ticaretin üzücü olduğunu ifade ediyor.
   Diyalog muhabirine konuşan turistler de, özellikle tarihi eserleri çok beğendiklerini söylüyor. Büyük Han, tarihi Arasta sokakları ve Selimiye Cami civarında dolaştıktan sonra düşüncelerini anlatan turistler “güzel bir ülkeniz var, ama eski eslerinizin bakıma ihtiyacı var” diyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474